6 Kasım 2012 Salı

SAÇ BEYAZLAMASINA ÇÖZÜM




 Saçlarımız Neden Beyazlar - Beyaz Saç
.
Aslında bir saç teli, ortası boş olan ve içinde melanin denilen boya pigmentleri bulunan bir tüpten başka bir şey değildir. Genç yaşlarda bu boşlukta saça renk veren melanini bir arada tutan bir sıvı vardır. Yaşlandıkça derimiz saçlarımızı ve vücudumuzdaki diğer kılları eskisi gibi sağlıklı olarak üretemez.Kılların ortasındaki sıvı kaybolur, boya hücreleri de tutunamadığından sadece hava kalır. Saçlar boyasız hale gelir, beyaz renge yani asıl rengine dönüşür.Bütün saçlarımızın beyaza dönüşme süreci 10 ila 20 yıl sürebilir.

Aslında her bir saç telinin rengi ya siyahtır (sarı, kırmızı, kumral vs.) ya da beyaz. Yani her bir saç teli yavaş yavaş grile-şip beyazlanmaz. Ancak bu süreç içinde hepsi aynı anda beyazlanmadığından, beyazların sayısı arttıkça bütün saç gittikçe açılan gri renkte görülür. İşin ilginç tarafı boya hücreleri bazen üretime hız verirler. Gittikçe beyazlaşan saçlar geçici bir süre tekrar biraz koyulaşmış gibi görünebilirler.İnsanlar arasında bir şok veya aşırı gerilim geçiren birinin saçlarının bir gecede beyazlaştığı, bir süre sonra da tekrar eski rengine döndüğü söylenir. Hatta bazı tarihçiler Kraliçe Marie Antoinette'nin giyotine gideceği günün gecesinde saçlarının hepsinin bembeyaz olduğunu yazarlar.Saçların devamlı olarak uzadığı, belirli bir süre sonra dökülüp alttan yeni saç geldiği hatırlanacak olursa, mevcut saçın değil, ancak yeni gelecek saçın beyaz olabileceği, dolayısıyla saçların bir gecede beyazlaşmasının mümkün olmadığı görülüyor.

Ancak bilim insanları bu olayın birkaç haftalık bir süreçte olabileceğini söylüyorlar.Tiroid bezi, şeker gibi hastalıklarda ve aşırı stres veya şok gibi durumlarda kişinin renkli saçları bu süreçte tamamen döküle-bilir ve geriye sadece daha önceden beyazlaşmış saçlar kalabilir. Diğer saçlarla birlikte beyazların yerine de daha gür ve siyah saçlar çıkabilir.

Saçların beyazlaşması insanlık tarihinde nedense hep sorun olmuştur. Kimileri onu olgunluğun ve bilgeliğin simgesi olarak görürken, tarih boyu savaş kahramanları, yaşlılığın ve güçsüzlüğün belirtisi olarak görmüşler ve bir şekilde saçlarını boyamışlardır.

Bu arada bir şeyi daha belirtelim; saçlarımızın kıvırcık, dalgalı veya düz olmasını da ebeveynlerimizden aldığımız genler belirliyor. Kıvırcık bir saçı kestiğimizde kesitinin dikdörtgene yakın olduğunu, dalgalı saçın elips, düz saçın kesitinin ise daire olduğunu görebilirsiniz. İşte bu saç kesitlerinden dolayı bazı saçlar dümdüz uzarken bazıları hemen kıvrılmaya başlar. Kıvırcık saçlılar, saçlarınızı boşuna ütülemeyin, saçın yapısını yani kesitinin şeklini değiştirmeden kalıcı bir düz saça sahip olmanız mümkün değil.

SAÇ BEYAZLAMASI:
Saç Beyazlamasına Çözüm arayan arkadaşlar için oldukça güzel haberlerle geldik. Bu yazımızda Saç Beyazlaması Nasıl Önlenir sorusuna cevap teşkil edecek ve doğal bitkisel yollarla saç beyazlamasının tedavisi için sizlere önemli fikirler verecek oldukça güzel bitkisel yöntemler önereceğiz. Bu bitkisel yöntemler tek tek denenebileceği gibi kombine edilerek karma kürler şeklinde de uygulanabilir. Lafı daha fazla uzatmadan saç beyazlamasını tedavi eden bitkisel bakım kürlerine bakalım.
Bugün size bazı kişilerin gözünde çok büyüttüğü beyaz saçlar için çözüm yolları önereceğim.Öncelikle şunu belirteyim bilgileri tüm sitelerden derledim kendi tavsiyem değildir.Ama doğal yollardan belki bir çözüme kavuşur.Saç beyazlamasının aslında çaresi yoktur.Satılan ilaçlar , tabletler , losyonlar emin olun hiç bir işe yaramıyor . Resmen saçı boyuyor.Yine de denemek isterseniz size kalmış tabii.
Şimdi sizlere bazı bilgiler aktaracağım denemenizde fayda var . Saç beyazlamasına çözüm yolu tıp da çarsi yok şimdilik. Doğal yollardan denemekden başka çaremiz yok. Saç beyazlamasına çözüm bilgilerini paragraf paragraf yazacağım.Bir tedavi diğerini bağlamaz arkadaşlar.Uygularken ayrı ayrı deneyin ve iyice okuyun arkadaşlar :
Saç Beyazlamasına Bitkisel Çözüm 1 : Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya ‘ nın saç beyazlamasına çözüm yolu : Kesinlikle doğal yollardan önerileri var arkadaşlar . Öncelikle kullanacağınız malzemeler : 1 tane orta boy soğan , 5 diş sarımsak , 1 adet yumurta sarısı ve 1 kaşık zeytinyağı . Hazırlanışı : soğan ve sarımsak iyice ezilir ve bir kap içine yumurta sarısı ile zeytinyağı ilave edilerek krem kıvamına gelene kadar karıştırılır.Bu karışım saçlara sürülür ve 1 saat bekletilir.1 saat sonra ılık su ile masaj yapılarak temizlenir.Saç beyazlamasına çözüm olana kadar haftada sadece 1 kez yapılmasını öneriyor. Arkadaşlar biraz iğrenç gibi duruyor ama ne varsa doğa da var diye düşünüyorum. bir de Suna Dumankaya Hanımın güven veren bir yüzü var . İnşallah söyledikleri işe yarar.
Saç Beyazlamasına Bitkisel Çözüm 2 : Taze yeşil cevizin dış kabuklarını az su ile haşlayın , içine ısıtılmış yarım kahve fincanı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı kuru maya katın ve saçınız da bekletin . Sonra ılık suyla yıkayın . Bu da saç beyazlamasına çözüm için bir başka yol.
Saç Beyazlamasına Bitkisel Çözüm 3 : Gül yaprakları temiz,havadar bir yerde kurutulup sonra yakılır ve bir kül elde edilir. Bu külün içine badem yağı eklenerek lapa kıvamına getirilir. Hazırlanan lapa ile saçlar haftada bir kere ovuşturularak yıkanır,sonra durulanır.
Saç Beyazlamasına Bitkisel Çözüm 4 : Ceviz kabukları yeşilken çay ve suyla birlikte kaynatılıp içine badem yağı ilave edilir ve bu bileşimle saçlar gün aşırı yıkanır. Bu karışımın saç bakımı ve saç beyazlamasında etkili olduğu biliniyor.
Saç Beyazlamasına Bitkisel Çözüm 5 : Kına yapraklarıkurutulup un haline getirilir. On beş dakika suda kaynatılıp İnce bir süzgeçle süzülür.Üstte kalan posa yatmadan önce saçlara sürülür.Sabah ılık su ile durulanır.
Saç Beyazlamasına Bitkisel Çözüm 6 : Profesör Doktor Adnan Saraçoğlu da arkadaşlar saç beyazlamasını engellemek , saç beyazlamasını önlemek ve saç beyazlamasına çözüm için günde 1 tabak sarımsaklı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı çörek otu yemeyi öneriyor.
Saç Beyazlamasına Bitkisel Çözüm 7 : Yeşil ceviz kabukları , çaylı suda yarım saat kaynatılıp süzülür ve sonrasında badem yağı ilave edilerek karıştırılır.Saçlar gün aşırı bu karışımla yıkanır.
Saç Beyazlamasına Bitkisel Çözüm 8 : 1 avuç ada çayı yağrağını 1 litre suda haşlayın.2 saat kadar demleyip süzün , saçınıza dökün , yarım saat bekletin ve durulayın.
Saç Beyazlamasına Bitkisel Çözüm 9 :100 gram çitlenbik yağı ( menengiç yağı ) , 20 gram ısırgan otu yağı , 50 gram çörek otu yağı , 10 gram kişniş yağı , 10 gram limon yağı , 10 gram adaçayı yağı .Tüm bu malzemeler bir kavanozda karıştırılıp haftada 2 kez 1-2 yemek kaşığı yağ karışımı ile saçlarınıza uygulayıp 2 saat bekletin.Sonra durulayın. 3- 6 ay kullanılması öneriyor. Bu metod arkadaşlar Dr. Belma Bayraktar ın önerisidir.
Saç Beyazlamasına Bitkisel Çözüm 10 : Yine Dr. Belma Bayraktar ın önerisi : 50 gram badem yağı, 50 gram susam yağı , 50 gram ceviz yağı , 50 gram hint yağı , 20 gram mersin yağı , 50 gram çam terebenti … Eğer saçlarınız yağlı ise 30 gram da limon yağı eklenir.
Saç Beyazlamasına Bitkisel Çözüm 11 : Kişniş yağı , adaçayı yağı , limon yağı , çitlembik yağı bir kesme şekeri üzerine damlatıp ağızdan alınması da beyazlatmayı durduran bir öneri .

Saç beyazlamasına kesin çözüm, saç beyazlamasının nedenleri, saç beyazlamasının tedavisi, saç beyazlamasının sebepleri, saç beyazlaması nasıl durdurulur, saç beyazlaması nasıl engellenir, saç beyazlaması bitkisel çözüm.
Erken yaşlarda başlayan saç beyazlaması bir çok kişi için önemli bir sorun olarak kabul edilmektedir. Saç beyazlaması vücudumuzun doğal bir süreci olmasına rağmen bu süreç özellikle doğal ve bitkisel yöntemler kullanılarak durdurulabilmektedir. Bu konuda ünlü bitkisel uzmanlarının önerdiği çok sayıda bitkisel formül bulunuyor. Bu doğal kürler erken beyazlayan saçlara çözüm olabilmekte ve hem saç beyazlamasını durduran etkisi ile hem de beyazlamış olan saç tellerinin tekrar eski rengine dönmesi biçiminde çift etkiye sahip oluyor.
Prof Dr Osman Müftüoğlu tarafından verilen ve aşağıda tarifini yapacağımız bitkisel formül, saç köklerini besleyerek beyazlama sürecini durdurmakta ve saçların eski rengine dönmesine büyük fayda sağlamaktadır. İşte sizlere Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun star tv’de izleyicilere açıkladığı bitkisel formül kürünün yapılışı:
Beyazlayan saçlar için doğal formül
* 30 gram havuç tohumu yağı
* 20 gram ceviz yağı
* 10 gram ısırgan tohumu yağı
* 10 gram çörekotu yağı
Saç Beyazlaması Kürünün Hazırlanışı ve Yapılışı: Yukarıda sayılan malzemeler bir güzel karılacak ve bu karışım saç diplerine , saç köküne nüfuz edecek biçimde masaj ile uygulanacak. Uygulamadan sonra saçın doğal şampuan ile yıkanması etkisini güçlendirecektir. www.saglikvegebelik.com
Saçlar neden beyazlaşır?
Saç tellerinin içerisi melanin adı verilen bir tür biolojik boya maddesinden oluşmaktadır. Melanin aslında pigment adını verdiğimiz boya tüpleri olup bu tüplerin içerisi boyalı sıvı dolu bir boşluktan ibarettir. Gençlik dönemlerinde melainn pigmentine renk veren bu renkli sıvı yoğun olarak salgılanmakta ve saça, kıllara, kaşımıza, kirpiklerimize renk vermektedir. Saç beyazlaması normalde yaşlanma ile birlikte kendisini gösteren melanin pigmenti sıvısındaki azalmalardan kaynaklanmaktadır. Bunun sonucunda saçlar yeteri kadar boyanamaz ve beyaz renge dönüşürler. Saç beyazlaması başladıktan sonra ortalama olarak 15-25 yılda tüm saçlarımız bembeyaz hale gelebilmektedir. Ancak aşağıda da sayacağımız bazı faktörler bu süreyi kısaltabilmekte ve saç beyazlaması sürecini hızlandırmaktadır.
Aslında her bir saç telinin rengi ya siyahtır (sarı, kırmızı, kumral vs.) ya da beyaz. Yani her bir saç teli yavaş yavaş grileşip beyazlanmaz. Ancak bu süreç içinde hepsi aynı anda beyazlanmadığından, beyazların sayısı arttıkça bütün saç gittikçe açılan gri renkte görülür. İşin ilginç tarafı boya hücreleri bazen üretime hız verirler. Gittikçe beyazlaşan saçlar geçici bir süre tekrar biraz koyulaşmış gibi görünebilirler.
İnsanlar arasında bir şok veya aşırı gerilim geçiren birinin saçlarının bir gecede beyazlaştığı, bir süre sonra da tekrar eski rengine döndüğü söylenir. Hatta bazı tarihçiler Kraliçe Marie Antoinette’nin giyotine gideceği günün gecesinde saçlarının hepsinin bembeyaz olduğunu yazarlar.Saçların devamlı olarak uzadığı, belirli bir süre sonra dökülüp alttan yeni saç geldiği hatırlanacak olursa, mevcut saçın değil, ancak yeni gelecek saçın beyaz olabileceği, dolayısıyla saçların bir gecede beyazlaşmasının mümkün olmadığı görülüyor.
Saç beyazlaması onlarca yıllık bir süreçte olabildiği gibi 1 aylık bir süre zarfında da açığa çıkabilmektedir. Bunn en önemli nedenleri ; tiroid bezi bozuklukları, şeker hastalığı gibi metabolizma hastalıkları ya da aşırı stres veya şok gibi durumlar olaiblmektedir. Bu gibi etkenlerin yardımıyla kişinin renkli saçları bu süreçte tamamen dökülebilir ve geriye sadece daha önceden beyazlaşmış saçlar kalabilir. Keza doğru bitkisel ve tıbbi tedaviler uygulanırsa bu durumun tam tersi de pekala mümkündür. Yani beyazlamış saçların yerine de daha gür ve siyah saçlar da çıkabilir.
Bu yazı Sağlık ve Gebelik tarafından saç beyazlamasına kesin çözüm, saç beyazlamasının nedenleri, saç beyazlamasının tedavisi, saç beyazlamasının sebepleri, , saç beyazlaması nasıl engellenir, saç beyazlaması bitkisel çözüm konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.
ırsi saç beyazlamasına bitkisel çözümler

Saçlara rengini veren maddenin yapımının azalması ile saç beyazlaması yaşanır. Saçlarda beyazların görünmesi yaşlanıldığı anlamına gelmez, çünkü saç beyazlaması henüz 20 li yaşlardayken bile olabilir. Genç yaşlarda oluşan beyazlaşma genelde ırsidir.

Saç beyazlaması tamamen önlenemesede doğal yöntemler ile geçiktirilebilir.


Saç beyazlaması için bitkisel öneriler

Gerekli Malzemeler
Gül yaprakları
Badem yağı
Yeşil ceviz kabukları

Gül yaprakları yıkanarak temiz bir zemin üstünde güneş ısısıyla kurutulur. Kurutulan yaprakların yakılmasıyla elde edilen küle, badem yağı ile lapa kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Saçlar elde edilen bu gül lapası ile haftada bir ovularak yıkanır.

Yeşil ceviz kabukları, çaylı suda yarım saat kaynatılıp süzülür ve sonrasında badem yağı ilave edilerek karıştırılır. Saçlar gün aşırı bu karışımla yıkanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder