10 Aralık 2012 Pazartesi

KÖFTELİ YOĞURT ÇORBASI

MALZEMELER:
2 KASE SÜZÜLMÜŞ YOĞURT
1 YUMURTA
2 YEMEK KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI SU
1 YUMRUK BÜYÜKLÜĞÜNDE KIYMA
TUZ
KARABİBER
1/5-2 LİTRE SU
1/5 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ/ŞEHRİYE

YAPIMI:
KIYMA TUZ VE KARABİBER İLE KÖFTEHARCI YAPIP NOHUTTAN KÜÇÜK KÖFTELER YAPIN,1,5 VEYA 2 LİTRE SU KAYNAYINCA KÖFTELERİ EKLEYİN.5 DK KAYNASIN,ARDINDAN ŞEHRİYELERİ EKLEYİP ÇORBANIN ALTINI KAPATIN.
2 KASE YOĞURT, 1 YUMURTA ,2 KAŞIK UN VE 1 ÇAY BARDAĞI SUYU ÇIRPIN,ÇORBADAN KEPÇEYE AZAR AZAR ALDIĞINIZ SUYLA YOĞUTLU HARCI ILITIN,KARIŞTIRA KARIŞTIRA TENCEREYE EKLEYİN,KARIŞTIRARAK KAYNATIN,ÜZERİNE ZEYTİNYAĞINDA KIZDIRILMIŞ NANE EKLEYEREK SERVİS YAPINIZ.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder