26 Ocak 2015 Pazartesi

AYRAN DETOKS ÇORBASI

Kilo vermek isteyenler için etkili sonuçlar doğuran doğal yöntemlerden birisi de, ayran detoksu ile zayıflama yöntemidir.
Ayran çorbası detoks diyet listesi içinde en büyük özelliklerinden birisi, bir ay içerisinde sadece 2 defa ve 2 gün süreyle uygulanıyor olmasıdır. Özellikle 75 kilonun üzerinde bulunan kişiler için önerilen bu detoks diyeti malzemeleri ile tarifi aşağıdadır.
Ayran detoksu programında, ilk iki gün beslenme aynıdır. Ve işe yarar olması için aşağıdaki kurallara uyulmalıdır. Ayrı olarak zayıflatırmı diye sorarsanız evet kilo verdirir diyebiliriz.
Sabah Kahvaltısı;
* Biraz beyaz peynir, domates, yeşillik ve salatalık.
* Bir dilim çavdar veya kepek ekmeği.
* Bir tane haşlanmış yumurta beyazı (Protein kaynağıdır)
Ayran detoksu ile zayıflama diyetinde hazırlanacak kürü en geç saat 20:00’a kadar içebilirsiniz. Bu saatten sonra içilmemesi gerekir. Aynı zamanda şeker, kafein yada asit içerikli içeceklerden bu listeyi yaparken uzak durmalısınız. Ayran detoksu ile zayıflama sürecinde, şeker ve tuz kesinlikle yasaktır. Hatta tadına bile bakılmaması gerekir.
Ayran detoksu tarifi için malzemeler (Bu çorba tarifi sadece ilk gün için geçerli olup, ikinci gün yeniden yapılmalıdır)
- İki adet orta boy salatalık.
- Yarım kilo kadar yoğurt. Tercihen kaymaksız ve yağsız light.
- Dört yemek kaşığı, yemeklik ince bulgur (haşlanmış olmalıdır)
- Aynı oranda nohut (haşlama)
- 4 Kaşık mercimek (haşlanmış)
- Baharat
İsteğe göre zayıflatan ayran kürü içine reyhan veya nane kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra diyet esnasında, normal siyah çay, yeşil çay, sarımsak çayı ve su içmenizde hiçbir sakınca yoktur. Bitki çaylarını şekersiz içmek daha faydalı olacaktır. Şekerli içecekleri şuandan itibaren hayatımızdan çıkarıyoruz.
Bu malzemeler hem birinci gün, hem de ikinci gün için hazırlanacak ayran çorbası detoksu için geçerlidir. 2 gün taze yapılacak.
Ayran detoksunun tarifi: Detoks çorbada kullanacağımız nohut, mercimek ve bulguru akşamdan ıslatalım. Sonraki gün ise ıslattığımız bu bakliyatları, yumuşatana kadar haşlayalım.
Daha sonra su ile yoğurt karıştırarak, koyu bir ayran kıvamı verelim. Hazırlanan koyu ayranın içerisine, rende salatalıkları, haşlanan bakliyatları ve isteğimize göre sarımsak yada bir takım baharatları ekleyelim, ben nane ve biraz kekik de ekliyorum. Tüm malzemeleri bu şekilde karıştırın. Hazır olan ayran kürü karışımını, cam bir kap içerisinde saklamanız daha sağlıklıdır. Ayrıca bu karışım sadece ilk gün için tüketilmeli, ikinci gün aynı malzemeler kullanılarak, yeni bir ayran detoksu hazırlanmalıdır.
Ayran detoksu çorbası diyetinde sabah kahvaltısı saat en geç 9:00’da yapılır. Hazırlanan bu detoks ise saat 12’de başlar ve akşam 20:00’a kadar bitirmek şartıyla her iki saatte, bir kase tüketilmelidir.
Ayran detoksu kaç gün yapılır: Yapıldığı günlerde su ve şekerli bitki çayları haricinde başka hiçbir şey yenmemelidir. Ayda 2 gün yapılır, kilo verdirir diyet ile fazla yağlardan kurtulduğunuzu göreceksiniz. Bu çorba diyet listesini yapanlar ve kilo verirler.

KARBONATLI SUYLA ZAYIFLAMAK

Metabolizmayı hızlandırmanın yolunun vücudun asit baz dengesini alkali seviyeye çekmekten geçtiğini uzmanlar söylüyorlar. Bunu yapmanın en doğal yolu ise karbonatlı su içerek zayıflama oluyor. Karbonatlı suyun alkali yapısı ise bu konuda bizlere büyük bir fırsat sağlıyor. Özellikle et ve karbonhidrat ağırlıklı beslenen kişilerde vücutta asit birikmesi oluşmakta ve bu durum da ister istemez kilo vermeyi neredeyse imkansız hale getirmektedir. Ortalama olarak sahip olduğumuz her 15 kg için 1 kg karbonatlı su tüketmek gerekmektedir. Bu sayede hızlı ve kalıcı zayıflama sağlayabiliriz. Bu konuda batı ülkelerinde yapılmış çok sayıda bilimsel araştırma olup gerek doğal maden suyu gerekse karbonat adını verdiğimiz beyaz mineral karışımı ile yapılacak içecek kürü ile doğal zayıflamanın yolu açılmaktadır.
Karbonatlı Su ile Zayıflama Kürü Nasıl Yapılır?
Vücudun asit düzeyini azaltan karbonatlı su ile kilo verme kürünün yapılışı son derece basittir. 1,5 litre suya 1 tatlı kaşığı karbonat (Sodium bicarbonate) ilave edildikten sonra karbonat eriyesiye kadar karıştırılacak ve günlük olarak ortalama 4 litre kadar tüketilecek. Ama dilerseniz bu miktarı 3 litreyle de sınırlı tutabilirsiniz. Yemeklerle su içmeyeceksiniz ve bunun yerine yemeklerden yarım saat öncesine kadar karbonatlı su içip yine yemeklerden bir saat sonrasında karbonatlı suyla zayıflama kürüne devam edilecek.
Sabahları aç karnına yarım litre karbonatlı su içerek güne başlayacağız ve 30 dk sonrasında kahvaltı edeceğiz.
Vücuttan ödem söktürmek ve şişkinliği atmak için de karbonatlı suyla zayıflama kürü işe yarıyor. Karbonatlı suyla zayıflayanlar ortalama olarak bir ayda 5-7 kilo zayıflamayı başardıklarını dile getiriyorlar.

ÇAYIN FAYDALARI

CİLT YENİLEYİCİ MASKE
Bu maske cildinizdeki toksinlerin atılmasına yardımcı olacak. Üç yemek kaşığı yoğurtla bir tatlı kaşığı bal ve çayı karıştırın. Gözlerinizi koruyarak yüzünüze sürün ve 20 dakika beklettikten sonra yıkayın. Cildinizdeki yumuşaklık ve canlılık hissini hemen fark edeceksiniz.
ŞİŞ GÖZLERDEN KURTULUN
Özellikle yorucu bir günün ardından ya da bilgisayar karşısında uzun süre kaldıysanız veya akşam çok geç uyuduysanız, gözleriniz şiş ve yorgun görünebiliyor. Fakat bu durum canınızı sıkmasın. Birçok derde çare olan çay şiş gözler konusunda size yardımcı olabilir. Bunun için iki poşet çayı yarım çay fincanı kaynar suda 15 dakika demleyin sonra buzdolabında biraz soğumasını bekleyin. Buzdolabında soğuduktan sonra iki parça pamuğu çaya batırın, sıktıktan sonra göz kapaklarınızın üzerine yerleştirin ve yaklaşık 10 dakika kadar bekletin. Gözlerinizin çok daha iyi göründüğünü göreceksiniz.
SAÇLARINIZI PARLATIN
“Saçlara da çay sürülür mü?” diye sormayın. Eğer saçlarınız yıprandığı için cansız ve mat görünüyorsa çay banyosu gibisi yok. Saçlarınızı ilk olarak normal şampuanınızla yıkayın ve durulayın. Sonrasında daha önce demlediğiniz çayı saçınıza dökün ve yaklaşık beş dakika kadar saçınızda bekletin. Saçınızı duruladıktan sonra kurutma makinesi yardımıyla değil de kendi kendine kurumasını bekleyin. Ardından saçınıza istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.
Çayın içeriğinde bulunan tein adlı madde hem uyarıcı hem de susuzluğu giderici özellikler içeriyor. E vitamininden 20 kat daha güçlü bir antioksidan olan polifenol adlı madde ise kan dolaşımını hızlandırırken, hücrelerin oksitlenmesini önlüyor ve cildin yaşlanmasını geciktirerek sıkılaştırıcı bir etki sağlıyor.
CİLDİNİZİ CANLANDIRIN
Özellikle kuru ciltler için kurtarıcı görevi gören çayı güvenle kullanabilirsiniz. Nemlendirici yüz kreminizin içerisine biraz çay ekleyin ve yüzünüze gece yatmadan önce sürün. Sonra cildinizi ılık suyla yıkayın ve kurutun. Cildinizin yumuşacık olduğunu göreceksiniz. Çayın içeriğinde bulunan doğal astringent isimli madde doğal bir sıkılaştırıcıdır. Bu nedenle cildinizi sadece çayla yıkama bile canlanmasına yardımcı oluyor.
Not: Yapılan araştırmalara göre yüzü siyah ya da yeşil çay ile yıkamak cilt kanserinden de korunmaya yardımcı oluyor.
AKNELERİNİZİ GİDERİN
Eğer yüzünüzde sivilce çıkacağına dair işaretlerin farkına vardıysanız önleminizi çayla alabilirsiniz. Bir poşet çayı birkaç dakika sıcak suda demledikten sonra poşeti çıkarın ve biraz soğumasını bekleyin. Sonra sivilcenin çıkacağı yere koyun ve 5-10 dakika sivilcenin üzerinde bekletin. Poşeti aldıktan sonra sivilcenin olduğu yeri bir süre yıkamayın. Sivilce üzerinde yarattığı etkiye inanamayacaksınız!

MAKARON

  • Renkli Makaronlar malzemeleri
    Makaron hamuru için

         100 gr ince çekilmiş şeker
         50 gr ince çekilmiş badem
         2 yumurtanın akı
         4 çorba kaşığı şeker
    Çikolatalı krema için
         1 paket bitter çikolata (80 gr)
         1 çay bardağı krema
         30 gr tereyağı
    Fıstıklı krema için
         40 gr tuzsuz antep fıstığı
         1 su bardağı Şeker
         100 gr tereyağı
         1 paket vanilya
    Portakallı krema için
         100 gr tereyağı
         1 kahve fincanı portakal suyu
         2 çay bardağı Şeker
         3 yumurtanın sarısı
         2 yumurta
         1 portakal
         2 çorba kaşığı nişasta
  • Swissotel The Bosphorus Hotel- Cafe Swiss Restaurant Mutfak Şefi Mehmet Çalışkan’dan ziyafet sofralarına yakışır bir lezzet; Kuzu İncik
  • Renkli Makaronlar hazırlanışı

  • Renkli Makaronlar: İnce çekilmiş Şekeri ve file bademi mutfak robotuna alıp ince un kıvamına getirin (arada bir mutfak robotunu durdurup elinizde harmanlayın).
    Yumurta aklarını mikserin orta hızında köpük köpük oluncaya kadar beş dakika çırpın.Mikserin devrini artırıp 4 çorba kaşığı Şekeri toplam iki dakikada azar azar ekleyin.

    Bademli karışımı elekten geçirin.Yarısını önceden hazırladığınız yumurta aklı karışıma ilave edin.Tahta bir kaşıkla çok fazla müdahale etmeden karıştırın.Kalan bademli karışıma ekleyip pürüzsüz ve tek bir renk hamur (mus kıvamında) oluncaya kadar tekrar karıştırın.

    Hamuru sıkma torbasına aktarın.Yaklaşık 2 san tim çapında dairesel hareketlerle yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı sıkın. Birinci tepsiyi 170 dereceye ayarlı fırında; fırının orta rafında 10 dakika pişirin.Fırından çıkarıp ikinci tepsideki makaronları da aynı şekilde pişirin.Pişen makaronları soğuması için bekletin.

    Tepsiden özenle çıkarıp iki makaron arasına istediğiniz kremayı sürün.Tost şeklinde kapatıp kapaklı bisküvi kutusuna aktarın

    Çikolatalı krema için,
    Çikolatalı ganaj için bıçakla kıyılmış bitter çikolata ve tere yağını benmari usulü eritin.Kremayı ekleyip karıştırın.Soğumaya bırakın. Makaronların arasına çikolatalı karışımdan sürün.Birgün buzdolabında beklettikten sonra servise hazırdır.

    Fıstıklı krema için,
    Antep fıstığı ile ince çekilmiş Şekeri mutfak robotunda un haline getirin.Vanilyayı ve tereyağını ilave edip tahta bir kaşıkla krem haline gelinceye kadar karıştırın.Karışımı buzdolabına alıp yarım saat kadar bekletin.

    Portakallı krema için, Portakalın kabuğunu rendeleyin.Tüm malzemeyi sos tenceresine alıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Renkli Makaronlar artık hazır, afiyet olsun

22 Ocak 2015 Perşembe

KAÇ KİŞİYİZ

DUA

SABAH

DUA


  •  HAYIRLI▒ HUZURLU ▒⋱★ ⋰ ██╔●════●►MUTLU AKŞAMLAR ██╠●════●► BİSMİLLÂHİRRAHMANİRRAHİM...ღ ██╠●════●►...Ey ßağışlaması ßol Rabb’im, ██╠●══════●►..Beni,Ailemi,Milletimi,Devletimi, ██╠●════════●►..Ve Tüm İnananları Koru. ██╠●══════════●►..Rahmetini Ve Yardımını Esirgeme Üzerimizden, ██╠●════════●►. .Bizlere Yaşama Sevinci Ver. ██╠●══════●►..Her Türlü Güçlüğe Karşı Dayanma Gücü Ver, ██╠●════●►....Senin Her Şeye Gücün Yeter. ██╠●════●►AMİNNNN -- CUMA GÜNÜNÜZ  MUBAREK OLSUN.

CUMA

15 Ocak 2015 Perşembe

EVDE KÜNEFE YAPIMI

Evde Künefe
MALZEMELER
200 gr. tel kadayıf
2 çorba k. tereyağı
200 gr. dil peyniri


ŞERBETİ İÇİN:
1 su b. toz şeker
1,5 su b. su
1 dilim limon

ÜZERİ İÇİN:
Kaymaklı dondurma
Yeşil fıstık


HAZIRLANIŞI:
Şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatıyoruz.Tel kadayıfı doğruyoruz.Teflon tavanın zeminine tereyağının yarısını alıp yayıyoruz.Tel kadayıfın yarısını tavaya serperek döküyoruz.
Peyniri üzerine rendeliyoruz.Kalan tel kadayıfı da üzerine serpiyoruz.Tereyağının kalan yarısını da eritip üzerine döküyoruz.Tavayı ocağa alıyoruz. Alt tarafı pişince düz bir kapak yardımıyla künefeyi ters çeviriyoruz. Diğer tarafı da pişine servis tabağına alıyoruz.Üzerine yeşil fıstık serpiyoruz. Dondurma ile birlikte servis ediyoruz.not: künefe sıcaksa şerbet soğuk şerbet sıcaksa kunefe soğuk olunca dökülücek.

14 Ocak 2015 Çarşamba

EV DE DONUT YAPIMI


  •  10 gr. kuru maya
  • 150 gr. şeker + 1 tatlı kaşığı şeker
  • 60 gr. ılık su(sıcağa biraz yakın 44 C) 
  • 6 tane yumurta (oda sıcaklığında)
  • 60 gr. eritilmiş tereyağı
  • 360 gr. yağlı süt(oda sıcaklığında)
  • 115 gr. krema (oda sıcaklığında)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 850 gr. un

    • Yapılışı:

    1.  Küçük bir kabın içerisinde mayayı, 1 tatlı kaşığı şekeri ve ılık suyu karıştıralım. Bir kenarda kabarana kadar beklesin.
    2. Başka bir kapta yumurtaları ve şekeri iyice çırpalım, rengi açık sarı , parlak bir renk alana kadar çırpmaya devam edelim.
    3. Eğer mikserinizin hamur yoğurma aparatı varsa onu takmanız gerekiyor, yoksa elimizle yoğurmaya devam edicez. Mikserle yaptığınızı farz ederek devam edeceğim.  Mikserimiz orta hızda çalışırken, mayalı karışımı, tereyağını, kremayı, tuzu ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim. Unu 1 bardak olacak şekilde ekleyelim. Her bir bardak un, iyice karışınca diğer unu ekleyelim. Hamur kıvama geldiğinde miksere doğru toplanıp yükselmeye başlayacak, yumuşacık parlak bir hamur olacak. Eğer elimizle yoğuruyorsak bu kıvamı yakalamak için en az 10 dk.yoğurmamız gerekir. O zaman, büyükçe bir kabı yağlayıp hamuru içine alalım. Üstünü nemli bir bezle örtüp mayalanması için ılık bir ortamda, yaklaşık 2 saat kadar bekletelim. Yada hamurun hacmi  iki katına ulaşıncaya kadar bekletelim.
    4. Hamur kabardıktan sonra, hamuru açmak için unladığımız tezgaha alalım.
    5.  Hamurun yarısını  3.5 cm. kalınlığında yada bir parmak kalınlığında dikdörtgen şeklinde açalım. Su bardağı yardımıyla yuvarlak hamurlar keselim. Minik  yuvarlak bir kapak yardımıyla da kestiğimiz hamurların içini keserek halka oluşmasını sağlayalım. Oluşturduğumuz halkaları ve kestiğimiz minik hamurlarıda kullanacağımız için, onlarıda unladığımız bir tepsiye alıp, üstüne  nemli bir bez örtüp 30-40 dk. kadar kabarmasını bekleyelim.
    6. Çift tabanlı bir tencerenin yarısına kadar sıvı yağ ile dolduralım. Yağı 180C'ye ısıtalım. Hamurları, kızarması için sıcak yağın içine atalım. Her bir tarafı altın sarısı rengini alınca, yağının süzmesi için bir süzgecin içine alalım.
    7. Küçük hamurlarımızıda aynı şekilde kızartalım.
    8.  HAZIRLAMA:

    • Donutlar hazır olduktan sonra sıra, soslarını hazırlamaya geldi. Size iki çeşit tarif vericem. Donutların içine istediğiniz bir reçeli, marmeladı veya kremayı dolgu olarak kullanabilirsiniz. 
    • Bir kabın içinde 1 su bardağı pudra şekerine, 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip  birbirine karıştıralım.  İçlerini doldurduğumuz donutlarımızı, bu karışıma bulayabiliriz.
    Vanilya sos:
    • 2 su bardağı pudra şekerini, 1 çay kaşığı limon suyu ve 2 tatlı kaşığı sütle karıştırıp, donutlarımızı bu karışıma bulayabilirsiniz. Önümüzdeki  günlerde sayfama, bir çok sos tarifi eklemeyi planlıyorum. Donut içinde muhteşem sos tarifleri olacak. O zaman ,diğer sos tariflerini de uygulayabilirsiniz.
         Afiyet olsun.

    DONUT TARİFİ

    Kategori: Abur Cubur
    Hazırlık Süresi: 45 Dak.
    Pişirme Süresi: 20 Dak.
    Toplam Süre: 1 Saat 5 Dak.

    Malzemeler:

    • 3,5 su bardağı Un
    • 1 su bardağı Süt
    • 3 yemek kaşığı Tereyağ
    • 1 yemek kaşığı Kuru Maya
    • 1 adet Yumurta
    • 1 çimdik Tuz
    • 2 yemek kaşığı Toz Şeker
    • Üstü İçin
    • 80 gr. Bitter Çikolata
    • 1/2 su bardağı Krema
    • 1 çay bardağı Hindistan Cevizi
    • 1/2 çay bardağı Pudra Şekeri
    • İçi İçin
    • 1/2 paket Dr. Oetker Dolgu Kreması
    • 1 çay bardağı Süt
    • 3-4 yemek kaşığı Marmelat
    • Kızartmak İçin Sıvı Yağ

    Hazırlanışı:

    1- Un, tuz, tereyağını (oda ısısında) yoğurun. Kırıntı halinde hamur elde edin. Ortasını havuz gibi açın.
    2- 1 su bardağı ılık sütün içine mayayı ve 2 yemek kaşığı şekeri koyup eritin. Kırıntı hamurunun içine açtığımız havuza süt, maya karışımını dökün. Yoğurun, sonra yumurta ilave edip özlü bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kulak memesinden biraz daha yumşak hamur elde edin. Mayalanması için üzerini örtüp hamurun iki katına çıkmasını bekleyin. Tahmini 1-2 saat beklemelisiniz..
    3- Hamurdan mandalinadan küçük parçalar alın.
    a) Sade olan için: küçük parçayı yuvarlak hale getirip ortasını parmağınızla delin. İki parmağınızla deliği genişletin.
    b) Pasta kremalı ve marmelatlı olan için yine aynı büyüklükteki hamuru uzunlamasına açıp içine sürün. Yanlarını kapatıp açılmayacak şekilde yuvarlayın. Ortasında delik olmalı.
    4- Unlanmış tepsinin üstüne koyup üstünü nemli bezle örtün. 15 dakika mayalanmasını sağlayın.
    5- Mayalanmış donatlarınızı ortasındaki deliği belirginleştirdikten sonra bol kızgın yağa atıp kısık ateşte kızartın. Çok çabuk kızarıyor dikkatli olun. Kağıt havlunun üstüne çıkarın.
    6- Küçük sos tenceresinde krema ve bitter çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Kenara alın.
    Servis önerisi:
    Sade olanları üstünü çikolata karışımına batırıp çıkarın. Hindistan cevizi serpin.
    Marmelatlı olanların üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz.
    Kremalı olanlar sade olarak tüketilebilir. 
    Afiyet olsun.
     
    Not: İçine marmelat koyduklarınız yanlardan akabilir. Aksın panik yapmayın, korkmayın. O şekilde pişirin birşey olmuyor .. :) 

    EVDE KOLAY ÇİKOLATALI DONUT YAPIMI

    Malzemeler

    İki- iki buçuk su bardağı un
    İki yumurta
    İki yemek kaşığı toz şeker
    Bir çay bardağı sıvıyağ + süt karışımı
    Yarım paket instant maya
    Çay kaşığını ucuyla tuz
    Yarım çay bardağı ılık su

    Kızartmak için sıvıyağ

    Çikolatalı sos:

    40 gram bitter çikolata
    İki yemek kaşığı krema veya süt
    Bir tatlı kaşığı tereyağı

    Üzeri için:

    Hindistan cevizi
    Antep fıstığı

    Evde Kolay Çikolatalı Donut Tarifi

    1. Donut Hamuru Nasıl Yapılır?: İki bardak unun ortası havuz gibi açılır. Sıvı malzemeler ve yumurta eklenir. Maya serpiştirilerek yoğrulur. Gerek duyulursa arta kalan un yavaş yavaş ilave edilir. Sert olmayan rahat açılabilecek oldukça yumuşak bir hamur elde edilir.
    2. Hafif unlanan tezgahta bir kurşun kalem kalınlığında hamur açılır. Varsa yuvarlak kalıplarla yoksa büyük boy su bardağı ile yuvarlaklar kesilir.
    3. Bu yuvarlakların orta kısmı küçük pet şişe kapağı ile kesilip alınarak hamurlar halka şekline getirilir. Hafif unlanmış bir tepsiye dizilerek üzeri streçle kapatılır ve mayalanmaya bırakılır.
    4. Bir saat kadar mayalanan hamurlar bol ve kızgın yağda iki taraflı olarak pembeleşinceye kadar pişirilir. Bu pişirme işlemi çok çabuk gerçekleşeceğinden başından ayrılınmaz.
    5. Çikolatalı sos hazırlanır: Çikolata bain-marie usulü yani altında kaynamakta olan su dolu bir kabın üzerine yerleştirilerek eritilir. Çikolata eriyince tereyağı ve süt veya krema eklenir, karıştırılarak akışkan bir hale getirilir.
    6. İstenirse çikolatalı sos yerine pudra şekeri ve limonla sos yapılıp üzerine dökülebilir veya tarçınlı şekerli bir karışıma bulanabilir.
    7. Pişirilen donutların üst kısmı sıcakken çikolatalı sosa batırılır. Çok farklı süslemeler yapılabilirse de biz üzerini Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süslemeyi tercih ettik. Ev yapımı Çikolatalı Donut ılık ve taze iken yenilir.

    EVDE DONUT YAPIMI

    4,5 su bardağı un
    Yarım paket yaş maya
    2 yumurta
    1 çay bardağı bardağı süt
    Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
    1 çay bardağı ılık su
    3 yemek kaşığı toz şeker (5 yemek kaşığı daha uygun yoksa çok şekersiz oluyor.
    1 tutam tuz
    1 çay kaşığı tarçın

    Üzeri için

    Dr.otker Çikolata Sos

    Çikolatalı donut hazırlanışı

    [font="Tahoma"] Unu çukur bir kaba alın. Mayayı suda eritin. Toz şekeri ilave edip eritin. Maya, tuz, süt, ayçiçeği yağı, yumurta ve tarçını una ilave edip yoğurun

    . Üzerini nemli bir bezle örtüp buzdolabına atın ve mayalanması için 1 saat bekleyin.

    Mayalanan hamurları elinizle şekillendirerek ortalarını küçük yuvarlak bir kapak ile delerek simit şekli verin. (veya videodaki gibi yapışmasın diye unlanmış bir masada elinizle açın bardakla kesin ortasını da pet şişe kapağıyla böyle daha kolay)

    [Hamur zaten biraz yumuşak şekil vermesi zor çöpe atıcaktım az daha zor hakim oldum kendime. Hamura şekil verirken elinizi unlayın ki elinize yapışmasın.]

    Dar bir tencereye 3 parmak ayçiçek yağı koyup kızdırın. Donutları yağa atıp video'daki gibi pişirin. Altın sarısı olunca alın videoda biraz fazla pişirmiş.
    Çikolata Sos'u hazırlayın. Pişenz donutlar ılınınca Sosa batırıp üzerini şekerlemelerle süsleyerek servis yapın.
    Çikolatalı donut artık hazır, afiyet olsun.

    13 Ocak 2015 Salı

    TARHANA YAPIMI

    1-
    RUKI’NIN NOHUTLU VE SARIMSAKLI VE BOL NANELI TARHANA CORBASI TARIFIDIR
    Kisin bikilmaz tarhana corbasindan. Bu tarif benim cok otantik ve cok ozel bir tarifimdir.

    ·         2 litre veya 8 kap su veya tavuk suyu ya da et suyu veya su
    ·         1 kap yani 250 ml tarhana
    ·         mutlaka 10-15 dis ezilmis/kiyilmis sarimsak
    ·         2-3 yemek kasigi sizma zeytinyagi
    ·         100-250 gr dana kiyma
    ·         ½ tatli kasigi aci pul biber veya 2 ye bolunmus bir tek kuru kirmizi aci biber
    ·         1 yemek kasigi domates salcasi
    ·         mutlaka cok bol 1-2 yemek kasigi kuru nane
    ·         1 tatli kasigi----ustlerini duzleyin-----tuz+bolca taze cektiginiz karabiber
    ·         balon tel cirpicisi
    ·         onceden haslanmis 1-2 kap pismis NOHUT veya kaliteli , suyu suzulmus ve akar suyun altinda bolca yikanmis konserve NOHUT- CORBA ILE BIRLIKTE PISIRIN

    Tencereye kiyma+sarimsaklari+zeytinyagini koyun ve tahta kasikla karistirarak pisirin .En sonunda da salcayi ekleyin-karistirin.

    Siz bu arada buyukce bir kasedeki tarhanaya bolca su dokun ve ve balon tel cirpici ile iyice cirpin-hic top top olmasin- ve kalan suyu tencereye dokun+tarhanali suyu da dokun+baharati vs+icine pismis nohutlari atin ve balon telle basindan ayrilmadan karistirin ki top top olmasin.

    Hafif hafif koyulasacaktir corbaniz- istenen koyuluktaki kivama gelince altini kapatin. Tarhana corbasini herkes farkli kivamlarda,koyulukta sever; siz kendi kivaminizi mesela biraz daha su,  et suyu vs ekleyerek ayarlayin. Biz koyuca severiz. tabakta ustune kuru nane ekleyin bolca.
    Servis yaparken ustune yine kuru nane+kavrulmamis beyaz susam, hatta corek otu,ince kiyilmis taze nane bile konabilir.Afiyet olsun!

    ·         2 kilo nohut- bir gece cok bol SOGUK suda bekletin-ertesi gun gerekirse 2-3 partide duduklude cok cok fazla pisirin.
    ·         Aksamdan evde 2-3 kilo sutle taze yogurt yapin,suzun buzdolabinda - veya hazir kullanin
    ·         Aksamdan 2 kilo cok olgun, kirmizi domates- kes, soy, cekirdekleri al, suz, elektrikli el aleti vs ile pure yap ve kesele ve buzdolabinda altinda kase ile beklet suzulsun- suyu suzulsun (suyunu corba vs yapin, oldugu gibi icin, atmayin)
    ·         2 kilo kiprmizi etli, dolmalik iri biber - cok cok az su ile pisir ve pure yap VEYA 500 gr SALCA
    ·         Az tuz
    ·         un
    Herseyi karistir ve yogur uzun uzun.Cok cok buyuk derin bir kabin icinde olmalidir cunku cok fazla kabaracaktir eksi hamur gibi bekletilip kendi kendine mayalanmasi ve tatlanmasi beklenirken.
    Hergun karistirilmalidir.
    Bu bekletme-eksi hamur gibi mayalanma suresi 15-21 gun arasindadir.
    Yazin ise gunde 2-3 defa karistirin serince bir yere koyup.
    Sonra Turk kahve fincani gibi olcude kurabiye gibi parcalar alip tepsilere vs koyun  ve kurutun guneste veya ilik firinda saatlerce.
    Sonra bunu robota koyup un yapin.
    Kavanozlara koy-buzdolabina kaldir.


    2-
    EVDE ELDE BUGDAYLI TARHANA RUKI TARIFI 2
    ·         1.5 kilo asurelik, kabuksuz bugday- geceden islat-ertesi gun duduklude cok fazla dikkatle pisirin
    ·         500 gr nohut-bir gece islatin ve duduklude cok fazla pisirin
    ·         1 kilo yogurt-suzulmusu 1 kilo
    ·         4-5 sogan rendele
    ·         5-6 yemek kasigi kuru nane
    ·         1 tatli kasigi aci kirmizi pul veya toz biber
    ·         tuz+karabiber
    ·         GEREKIRSE BIRAZ DA UN

    Bugdayi pisir ve yogurt haric otekileri ekle ve 10-20 dakika daha pisir ve pure yap-iliklasinca yogurdu karistir.
    Bundan kurabiye gibi kucuk parcalar alarak cok guclu guneste bekleyen tepsilere koy ve kurusunlar. Veya firinda 200 F, 100 C gibi dusuk isida da tepsilerde uzunca kurutulabilir
    Bunlar tamamen kuruyunca un yap ve kavanozlara koy-buzdolabina kaldir.

    3
    EVDE EKSI MAYALI TARHANA RUKI TARIFI 3
    ·         2 kilo sogan- soyun,kiyin
    ·         1 kilo nohut- 1 gece onceden islatilip ,cok cok iyi pisirilmis nohut
    ·         5 kilo olgun ve kaynar suda 20 saniye bekletilip soyulmus, cekirdekleri de alinmis domates
    ·         2 kilo taze kirmizi etli biber-kiyin
    ·         ½ litre nohutun suyu---pisen domateslere vs konacak
    ·         3  veya 3.5 kilo yogurt--- suzulmus yogurttur
    ·         tuz
    ·         6-7- 8 kilo un- hamuru elle gozle kontrol edin bu un yeterli mi-sertce bir hamur olusmali
    ·         ½ litre yani 2 kap da ilikca su
    ·         20-25 gr yas taze elle kopartilan maya veya 1-2 tatli kasigi kuru aktif toz maya VEYA VARSA EVDE , EKSI MAYA KOYUN 2- 3- 4 KAP+bir cimdik toz maya ekleyin sadece.

    Duduklude nohutlari cok cok iyi pisirin
    Tencereye soganlar+biberler+domates+ nohut suyunu koy ve kaynasin-altini kisin pissin iyice.
    Alin, ve icine nohutlari da atip, el mikseri vs ile pure yapin ve sogusun.

    Ilik suda mayayi elle karistirin ve tozsa, 7 dakika bekleyin.

    Bu arada unu derin buyuk bir kaba koy ve ortasini havuz gibi ac+icine  yogurt+pisip soguyan malzeme+mayali su veya eksi maya koyun ve elle karistirin iyice 3-5 dakika-ortun naylonla ve 10 dakika bekleyin; elle veya makinede yogurun –elle yogurulmaktaysa, ise uzun uzun yogurun ve kivamina bakin.
    Agzini kapat ve bu hamuru eksi hamur gibi dikkatle takip et;daha kolay olacaksa 2-3-4 parcaya da bolebilirisniz-; hergun 5-6 gun boyunca, hergun en az 10 dakika yogurun ve yine kapatin.
    Hamurunuz ilik ve serince bir yerde bekletilmelidir yazin. 
    Parcalar alin minik ve beze- tepsilere serin ve kizgin guneste hizla kurutun -ama icinde fazlaca kirmizi biber slaca vs varsa rengi solabilir asiri guneste (KUFLENMESIN, ICINDE AFLATOKSINLER VS UREMESIN VEYA DUSUK ISILI 100 C FIRINDA UZUN SAATLER KURUTUN;VEYA MAHALLEDEKI EKMEK FIRININDAN RICA EDIN, DUSUK ISILI FIRINDA, FIRINDA ISLERI BITTIGINDE SIZE YARDIMCI OLABILIRLER-ya da siz evde ilik dusuk isili firinlarda 6-7-8 saat gibi uzun surede kurutun.
    Un yapin ve kavanozlarla buzdolabina kaldirin.


    4-
    Malzemeler:

    ·         1 kilo kuru sogan
    ·         4 dis sarmisak (buyuk dis)
    ·         1 kilo domates
    ·         500 gr. kirmizi biber
    ·         kurutulmus kirmizi mexika biberleri yada diger kuru biber (5- 10 tane)
    ·         250.gr yesil biber
    ·         1 bag taze dereotu
    ·         1 bag taze maydonoz
    ·         2 yemek kasigi biber salcasi
    ·         1/2 su bardagi haslanmis nohut
    ·         1 cay bardagi irmik (ajda bardagi)
    ·         1.5 kilo suzme yogurt yada (sauer cream)
    ·         Tuz

    Hazirlanisi:

    Yogurt ve irmik haric tum malzemeleri genis ve yayvan bir tencereye dogranmis bir sekilde yerlestirin ve orta harli ateste iyice yumusayincaya kadar pisirin.
    Pismis ve ilinmis malzemelerinizi varsa mutfak blendir’inda pure yapin, yoksa suzgecten gecirin
    Sonra bu harika lezzetteki (salsa sosu gibi oluyor, etlerin yanina sahane yakisir) sosu, genis bir yogurma kabina dokun ve yogurdunuzu, irmiginizi ilave ederek (tuzunuda kontrol edin!  eksikse ilave edin) yavas yavas un ilavesiyle yogurmaya baslayin.
    Bu asamada bana en can dostum ve yardimcim Kitchenaid’im yardim etti.
    Benim Kitchenaid Professional 600 serisi ve 6 quart olmasina ragmen, motoru fazla zorlamamak icin birkac seferde yogurdum.
    Inanin ne kadar un kullandigimi bilmiyorum ama takriben 4.5 – 5 kilo kadar.
    Sert bir hamur yoguracaksiniz.
    Hamurunuzun ustunu nemli bir mutfak bezi ile kapatip, 15 ila 17 gun arasi mayalanmasini bekleyeceginiz bir koseye kaldirin.
    Bu surec oda sicakligina gore degisebilir.
    Sabah aksam hergun hamurunuzu guzelce yoguracaksiniz.
    Bu asamasi eger hamur cok ise zor oluyor.

    Bir hafta sonra benim tarhana hamuru yumusadi ve ben azar azar un ilavesiyle yogurdum.

    10-12 gun sonra hafif hafif eksi kokular gelmeye basladi,” ben mutluyum, esim of pof ediyor”
    Hamur kabardikca kabardi, ben habire yagurdum  17. gunun sonunda
    resimlerde gordugunuz gibi 1 gun bir yuzunu, 1 gun diger yuzunu cevirerek kuruttum.
    Fazla kurutursaniz ufalamakta zorlanirsiniz.
    Sekillendirmede Timur bu iskence bitsin diye bana yardim etti 
    Ilk once elimle ufalamaya calistim, ama neredeyse avuclarim yara olacakti, hemen mutfak robotuna isi devrederek, istedigim sekilde ufalattim.
    Su hayatimizi kolaylastiran elektronik aletleri icat edenlerede dua ettim yani.
    Bir iki gunde ara ara elimle havalandirarak boylece kurumasini sagladim.

    Daha sonra tam kuruduguna kanaat getirdikten sonra, saklamak uzere kaldirdim.

    5-
    GECMIS YILLARDAN TC KULTUR BAKANLIGININ EV TARHANASI UNU TARIFIDIR; Türk Mutfağı Yemeklerinden Örnekler 
               
    Kuru Tarhana Hazırlanışı
    İçindekiler                                Ölçü     Miktar
    Su                                2 su bardağı     400 gram
    Tuz                              4 yemek kaşığı 48 gram
    Soğan                         5 büyük boy     500 gram
    Domates                      4 orta boy        500 gram
    Taze kırmızı biber         5 orta boy        250 gram
    Un                                8 su bardağı     880 gram
    İrmik                            5 ½ su bardağı 860 gram
    Yoğurt                          5 su bardağı     1100 gram
    Yapılışı

    Tencereye 2 su bardağı su ve tuzu koy, kaynamaya bırak.
    Soğanı soy, yıka domates ve biberi yıka, biberin saplarını ayır.
    Sebzeleri 3 santimetre küp irilikte doğra, kaynayan karışıma ekle, iyice yumuşayana değin, 40-45 dakika pişir, soğut, süzgeçten veya blenderden geçir.
    Un ve irmiği geniş bir kaba koy, karıştır, ortasını aç, yoğurt ve ezilmiş sebzeleri koy, karıştırarak hamur yap, 7-8 dakika yoğur.
    Üzerini kapat. Oda sıcaklığında 3 gün mayalandır, bu süre içinde, her gün üç kez yoğur. Hamuru, yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp, temiz bir bez üzerine koy.
    Gölgelik havadar bir yerde hafif nemli kalacak biçinde kurut.
    Her hamur parçasını iki avuç arasında ovarak küçük parçalara ayır, tekrar kurut.
    Elekten geçir, kurutma işlemini tekrarla.

    Notlar;
    Tarhana yapımı, temelde aynı olmakla beraber yöresel özellikler gösterir.Genel yoğurt, tahıl karışımı veya yoğurt, tahıl, sebze karışımı şeklinde hazırlanan ve mayalandırarak kurutulan hazır çorbalık besindir. Yapımı sırasında içine aroma veren çeşitli otlar eklenebilir. Tahıl olarak dövme, un, irmik, tek veya karışık halde; sebze olarak da soğan, domates, taze kırmızı biber kullanılır. Mayalandırılmış karışım düşük sıcaklıktaki fırında da kurutulabilir. Diğer bir tarhana türü yarma veya göce tarhanasıdır. Yarma yoğurtla pişirilir, küçük parçalar şeklinde veya yuvarlak yassı biçim verilerek hazırlanır, kurutulur, pişirileceğinde suda bir süre ısıtılması, pişmeyi kolaylaştırır. İçine küçük doğranmış, pancar, haşlanmış nohut eklenerek de pişirilir.


     



    KAĞIT KEBABI

    1 KG KUŞ BAŞI(TERCİH KUZU ETİ)
    12 ADET DOMATES
    3 ADET SİVRİ BİBER
    1 KAŞIK KEKİK
    TUZ
    KARABİBER
    HALKA DOĞRANMIŞ SOĞAN
    1 FİNCAN SIVI YAĞ

    YAPIMI:

    DOMATESLERİ YIKA SOYARAK KÜP KÜP DOĞRA. BİBERLERİ YIKA PARMAK KALINLIĞINDA KES.MALZEMEYİ KARIŞTIR.YAĞLI KAĞIDA KOY.4 TARAFIN BOHÇA SARAR GİBİ SAR.180 DERECELİ FIRINDA 1,5 SAAT PİŞİR.SICAK SERVİS YAP.

    HAVUÇLU TATLI

    KEKİ İÇİN:

    2 ADET YUMURTA
    4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
    2 SU BARDAĞI HAVUÇ RENDESİ
    1/5 SU BARDAĞI İRİ KIYIM CEVİZ
    5 YEMEK KAŞIĞI UN
    1 PAKET VANİLYA
    1 PAKET KABARTMA TOZU

    KREMA:

    1 KG SÜT
    2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ UNU
    1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
    1/2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
    1 PAKET VANİLYA
    1 KİBRİT KUTUSU KADAR MARGARİN(OCAKDAN İNDİRMEYE YAKIN)

    YAPIMI:

    ŞEKER VE YUMURTAYI KÖPÜRÜNCEYE KADAR ÇIRP.HAVUÇ RENDESİ,CEVİZİ,UNU,KABARTMA TOZUNU ,VANİLYAYI KOY.HEPSİNİ KARIŞTIR.YUVARLAK BORCAMA DÖK.MARGARİNLE GÜZELCE YAY.ISITILMIŞ FIRINDA ÜSTÜ KIZARINCAYA KADAR PİŞİR.

    KREMASI İÇİN:TENCEREYE SÜTÜ ,UNU,PİRİNÇ UNUNU,PUDRA ŞEKERİNİ,TOZ ŞEKERİ KOY KARIŞTIR.İNDİRMEYE YAKIN VANİLYA VE MARGARİNİ KAT.BİRAZ PİŞİNCE OCAKDAN AL.SOĞUYUNCA KEKİN ÜZERİNE YAY.ARZUYA GÖRE KEKE TARÇIN VE HİNDİSTAN CEVİZİ EKLEYEBİLİRSİN.





    9 Ocak 2015 Cuma

    İÇİ RENGARENK PASTA YAPIMI

     İçi rengarenk pasta nasıl yapılır?

     

    Renkli topların malzemeleri

    • 2 yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı ılık su
    • Yarım su bardağı sıvıyağ
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • Elenmiş un
    • Farklı renklerde gıda boyaları
    Yapılışı: Sırayla bütün malzemeleri güzelce çırpalım, hamuru 4-5 parçaya bölüp her parça bir renkle renklendirelim ve resimdeki gibi yuvarlak kalıplara dökelim. 170 derece fırında pişirelim…

    Pandispanya kek malzemeleri

    • 2 çay bardağı toz şeker
    • 4 tane yumurta
    • 1 kahve fincanı sıvıyağ
    • 2 çay bardağı un
    • 1 çay kaşığının yarısı kadar tuz
    • 1 paket kabartma tozu
    Yapılışı: Pandispanya kekimiz yapmaya başlarken önce yumurtaları karıştırma kıralım va kabıne üzerine şeker ilave edelim. Mikser yardımı ile önce düşük sonra yüksek devirde çırpalım. Krema kıvamına gelen ve şekerin erimesi ile içerisine sıvıyağ ve tuz ekleyelim çırpalım. En son un ve kabartma tozunu ilave edelim ve iyice boza kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edelim. Yağlanmış tepsiye hamurun yarısını dökelim ve üzerine pişirdiğimiz renkli kek topları yerleştirelim. Kalan hamuru da kek topların üzerine döküp 175 derece fırında 25 dakika pişirelim. Hafif kızaran ve kabaran kekimiz pişince fırından çıkaralım ve kullanmak üzere soğumasını bekleyelim. Daha sonra kekimizin arasına sürmek için krem şanti çırpıp standart pasta yapım şeklinde pastamızı tamamlayalım.

    7 Ocak 2015 Çarşamba

    ZAYIFLAMA ÇAYLARI

    1-Salatalık çayı Malzemeleri:

    • 1 iri salatalık
    • 1 orta boy kaşık  rendelenmiş zencefil
    • 1  limon
    • 13  dal taze nane

    Yapılışı:

    Bu çay ile sindirim enzimlerinizi aktif hale getirmek. yedikleriniz daha iyi sindirilecek ve sonuç olarak daha az acıkacaksınız. Çay sayesinde tatlı isteğiniz azalacak, bu nedenle salatalık çay,tatlı isteğiniz hiç olmayacağından hamur işi falan yemediğinizden kilo vermeniz çok kolay alacaktır. Çayımızı akşamdan hazırlıyoruz akşamdan 1 sürahi 1  litre su içinde bekletiyoruz.  sabah ve akşam aç karına 1 dolu bardak içilecek böylece kolay kilo vereceksiniz ve sindiriminiz kolay olacağından miğdeniz rahat olacak.
    Sadece yemeden yada spor ile kilo vermek pek mümkün olmaz. Bu süreci hızlandırmak için yapılan bu çayı yaz ayları için meyveli olarak hazırlayabilirsiniz. Sizler le denediğim yağ yakan zayıflatan çayları paylaşmaya çalışıyorum. Vermesi en zor olan doğum kilolarından bu şekilde kurtuldum. Tarçınlı karabiberli bir zayıflatan çay tarifi bu. Spor salonu yada güzellik merkezlerinde zayıflamak isteyenler için hazırlanan bu çayın tarifini spor salonunda çalışan bir arkadaşımdan öğrendim. Şuan bilinen en etlkili yağ yakan çay olduğunu söyledi. Düzenli kullanımda ayda 5 kilo verdiriyor bu çay. İşte çayımızın yapılışı:

    2-

    Meyveli Yağ Zayıflatan Çay Malzemeler:

     

    • 10 tomurcuk karabiber
    • 1  limon
    • 1 elma
    • 1 çubuk tarçın
    • 4-5 tane karanfil
    • bir tutam biberiye
    • 1 litre su

    Meyveli Yağ Zayıflatan Çay Yapılışı:

    Bütün malzemeleri bir kap yada çaydanlık içine alıp ocakta kaynayınca bir 9-10 dak daha kaynatarak çayımızı hazırlıyoruz. Bu çayı gün içinde istediğiniz zaman içmelisiniz. İster tek seferde için ister aralıklarla karar sizin. Karabiber biraz acılık veriyor ve değişik bir tatdı oluyor. İşte çayımızın içindeki malzemelerin çok bilinen faydaları:
    Karabiber:
    kalp damar rahatsızlığı , akne, anemi, astım, şişkinlik, damar sertliği, tansiyon hastalıkları, çıban, kanser,soğuk algınlığı, öksürük, kabızlık, diş bakımı, ishal gibi pek çok yerde faydası vardır. Faydası saymakla bitmeyen bu baharatın faydalarından bunlar sadece bir kaçı.
    Tarçın:
    zayıflamak ,Diyabet, kan şekerini ayarlayan, metabolizmayı hızlandırır, El ve ayaklardaki titremeleri giderir ,damar tıkanıklığını önler,  Cinsel isteği arttırır, Soğuk algınlığı ,nezle, boğaz ağrısı ve yanması ve daha sayılamayan pek çok faydası vardır. Özellikle şeker hastaları kanşekeri dengelemekte tarçın kullanır.
    Karanfil:
    kuvvetli  antiseptiktir, Antioksidan ,İdrar söker,mikroplara karşı koruyucudur,  zihni rahatlatır, güçlendirir, unutkanlığı iyi gelir, Sinirleri güçlendirir,Mide ,bağırsakta gazı engeller,  Kalp, mide, karaciğer ve gözü kuvvetlendirir, basuru giderir,sinüsleri açar.
    elma:
    Böbreklerin temizlemek, Kolesterolü düşürür, Yüksek tansiyonu düşürür, Kan şekerini düzenler,Uykusuzluğa iyi gelir, Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar, Elma + kereviz/maydanoz yorgunluğa iyi gelir, Elma+kızılcık suyu veya elma+ananas+üzüm suyu gribe iyi gelir, Elma+armut suyu kabızlığa iyi gelir.
    Limon:
    Antioksidan,Kansere iyi gelir,hastalıklara koruyucudur, tümör gelişimini engeller,Yüksek tansiyona iyi gelir,  Cilt kanseri riskini azaltır.

    3-
    İster kadın olun ister erkek göbek yağları en zor kilo verilen, zayıf olsanız bile başınıza bela olan yağlardır. Spor salonunda hocalık yapan bir arkadaşımdan duyduğum ve 1 ayda 3,5 – 4 kilo verdiğim göbeğimi hem sıkılaştıran hemde yok eden bu çayın tarifini sizler le paylaşmak istedim. Çayımızı limon ve zencefil ile hazırlıyoruz. Zencefilin faydaları saymakla bitmez. Kilo vermede son derece  etkili olan zencefil aynı zamanda:
    • İştahı  açar,
    • Mide ağrısına iyi gelip mide sorunlarına iyi gelir.
    •  
    • Mide ağrısına iyi gelip mide sorunlarına iyi gelir,
    • Bağırsak  gazlarının atılmasını sağlar,
    • Solunum  açar,
    • kanı daha akışkan yapar,
    • Kalp ritmini düzene koyar,
    • romatizmal rahatsızlıklarda  kullanılır,
    • Baş ağrısını geçirir,rahat uyku sağlar,
    • kollesterolu düşürür,
    Kilo verirken vücudunuzda sarkma olmaz. Limonun sıkılaştırıcılığı sayesinde  sıp sıkı ve diri vir vücudunuz olur kilo verirkende verdikten sonra da kiloları sarkma olmaz. Çayımızı hazırlamak için:
    • yarım limon,
    • 1 parça zencefil
    • 1,5 su bardağı su
    Tencereye alınır. Kaynamaya başlatınca 5 dak kadar daha kaynatıp çayımızı yana alıyoruz. Sabahları yemeklerden en az 30 dak önce bu çayı içiyoruz. Metebolizmayı çalıştıran bu çay idrardan kiloların atılmasını sağlayacak. Bir ay boyunca düzenli kullananlar kilo ağırlıklarına göre 5 kilo bile verdikleri oldu