16 Mayıs 2013 Perşembe

KARIŞIK SEBZELİ KÖFTE

köfteli yemek
Malzemeler
  • 400 gr. Kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Biraz maydanoz
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 3 adet pırasa
  • 2 adet kereviz
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1/2 zeytinyağı
Nasıl yapılır?
  • Sebzeleri irice doğrayıp tepsiye alın. Üzerlerine biraz tuz serpip karıştırın.
  • Köfte malzemeleriyle köftenizi 10 dakika süreyle yoğurun. Tıpkı kuru köftede olduğu gibi.
  • İstediğiniz boyda köfteler hazırlayıp, sebzelerin üzerine dizin.
  • 1 tatlı kaşığı salçayı 1 su bardağı suda ezip köfte ve sebzelerin üzerine dizin.
  • Üzerini bir alüminyum folyoyla kapatıp 200 derecelik fırında 1 saat kadar pişirin.
  • Fırından almadan 15 dakika önce yemeğin üzerinden folyoyu alıp üzerilerinin hafif kızarmasını sağlayın.
  • Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder