16 Mayıs 2013 Perşembe

MARAŞ DONDURMASI

8696033313_834c00a7ca_z
MARAŞ DONDURMASI
Malzemeler
  • 5 su bardağı süt ve 1.5 su bardağı şekerden yapılmış süt reçelinin tamamı (Bu 1 ölçü yoğunlaştırılmış süt oluyor)
  • 1 kutu krema 200 ml.
  • 1 tatlı kaşığı salep (tepeli olmayacak) (Hazır paket salep olmaz)
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
Maraş dondurması nasıl yapılır?
  • 2 su bardağı sütü kaynatın. İçine salep ve 1 yemek kaşığı şekeri atın. Kaynamaya başladıktan sonra 4-5 dakika kadar karıştırarak pişirin.
  • Bu karışımı soğuk yoğunlaştırılmış süte katıp karıştırın. soğumaya bırakın.
  • Soğuk kremayı katılaşana kadar çırpın.
  • Bütün malzemeleri bir kapta buluşturup tamamen karışana kadar çırpın.
  • Derince, kapaklı bir kaba koyup dondurucuya kaldırın.
  • Bu dondurmayı dolaba koyduktan 2 saat sonra, 1 er saat aralıklarla 3 veya 4 kez karıştırın. Karıştırınca daha güzel oluyor.
  • Karıştırma işi bittikten sonra ince uzun bir kalıba koyup tamamen donması için en az 6-7 saat dondurucuda bekletin. Dilim dilim keserek servis yapabilirsiniz.
PÜF NOKTASI: Dondurmayı ikram edeceğiniz tabağı mutlaka dondurucuda 15 dakika kadar bekletin. Aksi halde soğuk dondurma sıcak tabağı görünce daha hızlı eriyecektir .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder