16 Mayıs 2013 Perşembe
NOHUT ALIRKEN
Bazısı pişerken, bazısı pişmeyen veya geç pişen nohutlar sizinde canınızı sıkar mı? Bu durumla karşılaşmamak için nohut alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Nohut iri taneli olmalıdır ve tanelerin renklerinde farklılık görülmemelidir. Genelde ürün alırken son tüketim tarihine bakarız. Ancak özellikle baklagillerde üretim tarihi de önemlidir. Yeni üretim ürünleri almak önerilmektedir.
Nohut nasıl pişirilir?
Nohut ve kuru fasulye gibi baklagiller bir gece önceden soğuk suya konulmalıdır. 1 kaşık karbonat da eklenebilir. Karbonat, baklagillerin kabuklarını yumuşatır ve gazının çıkmasını sağlar.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder