16 Mayıs 2013 Perşembe

PİTA EKMEĞİ

pita-035
su bardağı süt (ılık).
* ½ su bardağı yoğurt (oda ısısına getirilmiş).
* ½ su bardağı su (ılık).
* 2 su bardağı beyaz un +2 su bardağı kepekli un.
* 1 yemek kaşığı instant kuru maya.
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı.
* 1 tatlı kaşığı tozşeker.
* 1 tatlı kaşığı silme tuz.
Yapılışı:
* Süt, yoğurt ve suyu karıştırın.
* Un, instant maya, tuz ve şekeri harmanlayıp sütlü karışıma azar azar ilave ederek hafif nemli ama ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar 15 dk. yoğurun.
* Yoğurma kabınızı 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın, hamuru koyup üzerini nemli bezle örtün.
* Hamurunuz iki katı kabarıncaya kadar 1 saat ılık bir ortamda bekletin.(ben, önceden ılıtıp kapattığım fırında beklettim).
*Kabaran hamurunuzu, hafif unlanmış tezgahın üzerine alarak rulo yapın.
* Bıçakla, önce 6 eşit parçaya bölün, herbi parçayı 2′ye bölerek toplamda 12 eşit beze elde edin.
* Her bir bezeyi ayrı ayrı yoğurun, üzerini örtüp 10 dk. mayalanması için bekletin.
* Fırınınızı 220ºC, (425F) ayarlayın.
* Biraz tok bir pide istiyorsanız, 12 cm. çapında daha ince bir pide istiyorsanız 15 cm. çapında açın.
* Yağlı kağıt serilmiş tepsiyi hafif unlayarak ikişer pita yerleştirip fırına verin, arada bir kontrol ederek 8-10 dk. pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder