21 Eylül 2015 Pazartesi

KAŞ VE SAÇ BAKIMI



1-
Kaş beyazlamasını önlemek için kür tarifi
Malzemeler:
Vazelin
Badem yağı
Lanolin
Ceviz içi
Fındık içi
Hazırlanması ve uygulanması:
Bir çorba kaşığı vazelin, bir tatlı kaşığı badem yağı, bir tatlı kaşığı lanolin, üç adet ceviz içi ve üç adet fındığı karıştırdıktan sonra kısık ateşte eritin. Eridikten sonra süzerek bir cam şişeye koyun ve donmasını bekleyin. Krem haline gelecek olan bu karışımdan kulak çubuğu yardımıyla alarak gözlere kaçırmadan kaşların üzerine sürün. Kaş beyazlamasını önlemek için olan bu kürü gün aşırı kullanın.
2-
Malzemelerimiz:
*       1 tane orta boy soğan
*       1 tane (5 diş) sarımsak
*       1 adet yumurta sarısı
*       1 kaşık kadar zeytinyağı
Hazırlanışı ve Uygulanışı

1 adet orta boy soğan ve 5 diş kadar sarımsak bir kap içerisinde iyice ezilir ve içerisine 1 adet yumurta sarısı , 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı eklenir. Krem kıvamına gelene kadar durmadan karıştırın. Elde edilen bu karışım saçlara sanki saç boyası sürülür gibi sürülmeli ve 1 saat kadar beklenmelidir. 1 saat ardından ılık su ile masaj yaparak temizlenmelidir.
3-Saç beyazlamasını giderici bitkisel çözüm doğal bakım kürü istenen sonuç elde edilene kadar haftada sadece 1 kez 1 çay kaşığı çörekotunu havanda dövün. Sonra bu çörekotunu, 1 yemek kaşığı yoğurt ile karıştırın ve yiyin.
Bu kürü, 1 ay yapın, 1 hafta ara verin. Sonra, tekrar,1 ay boyunca yine uygulayın.
* Haftada 3-4 kez sarımsaklı yoğurt yiyin.
* Bektaşi üzümünü, (Amla olarak da bilinir) Hindistan cevizi yağıyla karıştırarak saçlı deriye düzenli olarak sürün.
* Birkaç kurutulmuş Amla’yı Hindistan cevizi yağıyla siyaha dönene kadar kavurun ve elde edilen yağı saçlı deriye sürün. Bu karışım gri saçları siyaha döndürecektir.
Bitkisel Saç Bakım Kürü 1 :
* 3 bardak su,
* 1 tutam yada 1 çorba kaşığı ceviz yaprağı,
* 1 tutam ısırgan yaprağı,
* 1 tutam biberiye yaprağı.
Malzemeleri bir tencereye koyarak, 5 dakika kaynatın. Sonra ocağın altını kapatıp 5 dakika demleyin. Ilıyınca bu suyu süzüp, bir sprey kabına koyun.
Bu suyu, banyodan 15 dakika önce, tüm saçıniza sıkarak parmak uçlarınızla masaj yapın. 15 dakika bekletip banyonuzu yapın.
Bu karışımı, banyodan sonra yine saçlarınıza sıkıp masaj yapın.
Bu uygulamayı haftada 2 defa bu uygulayın.
Bitkisel Saç Bakım Kürü 2 : (bitkisel bakım yağı)
* Sarımsak yağı,
* Ozon yağı,
* Ceviz yağı,
* Argan yağı. (zetingiller türünden bir bitki yağıdır)
Tüm malzemeden birer tatlı kaşığı koyarak karıştırın. Sonra da bir cam şişeye koyun. Banyodan bir saat önce tüm saçınıza yedirin.
Bir saat sonra, baynyoya girmeden, hazırladığınız bitkisel karşım olan, (ceviz yaprağı, ısırgan, biberiyeli) sudan saçınıza sıkıp masaj yapın. 15 dakika bekleyip, banyonuzu yapın. Banyodan çıkınca tekrar sudan saçınıza uygulayın.
Eğer kokusundan rahatsızlık duyarsanız, dışarı çıkacağınız zaman, sarımsak yağını kullanmayın.
Ayrıca kullandığınız herhangi bir şampuan cinsini kullanmadan önce şampuanın yarısını başka bir kaba dökün, bitkisel yağ karışımından ilave edin. Biraz da maden suyu ilave ederk çalkalayın.
Bu şekilde hem saçlarınız, daha sağlıklı, daha hızlı uzyacak, hemde şampuanın zararını önlemiş olacaksınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder