25 Mart 2016 Cuma

YAYLA ÇORBASI







MALZEMELER:
8 su bardağı et suyu
1,5 kahve fincanı un
1 çay bardağı kırık pirinç
4 su bardağı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı tereyağ
Yeteri kadar tuz
Kırmızı biber

HAZIRLANIŞI:
İlk önce pirinci yıkayıp süzün.Et suyunu tencereye aktarıp bir taşım kaynattıkdan sonra pirinci ekle.Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.Derin bir kasede yoğurt ,1 yumurtanın sarısını ve unu çırpın.Kaynamakda olan et suyuna azar azar ekleyin.Koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırarak 10 dk pişirin.Üzeri için tereyağını tavada eritip nane ve toz kırmızı biberi kavurun.Çorbayı servis kaselerine boşaltın.Üzerine kavrulmuş baharatı gezdirerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder