MALZEMELER :
2 tane yufka
1/2 kilo ıspanak
1 büyük soğan
Yeteri kadar tuz,
karabiber
2 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri
1 tane
yumurta
2 yemek kaşığı un
yarım bardak sıvı yağ
yarım bardak su
HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
Ispanakları ayıklayıp yıkayın ve süzgeçte suyunu iyice süzün.Piyazlık olarak
doğradığınız soğanla karıştırarak içine karabiber koyun. Daha sonra yufkaları
açarak dörde bölün. Yufkaların üzerini önce hazırladığımız su ve sıvı yağ
karışımı ile yağlayın. Ardından içine ıspanaklı harçtan serperek geniş
tarafından sarın ve gül böreği gibi kıvırarak tepsiye dizin.
Sosunun hazırlanışı:
2 kaşık unu 1 kaşık margarinle hafif kavurup, sütü azar azar ilave ederek
muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip ocaktan alın. Hafif soğuyunca içine
yumurta kırarak iyice karıştırın. Böreklerin üzerine eşit olarak koyup, peynir
serpin. 200 derecede 25 dakika pişirin. Sıcak olarak ikram edin. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder