Kullanılacak malzemeler..
1 su bardağın yarısına kadar sıvıyağ yarısına su
3 adet yufka
1 adet
yumurta
150 gr peynir
Dereotu
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
Bütün yufkayı masaya bütün olarak yayıyoruz.Bardaktaki yağ ve su karışımını
fırçayla iyice karıştırıp yufkanın üzerine bolca sürüyoruz.İkinci yufkayıda
üzerien koyup onunda üzerine aynı karışımı bolca sürüp Ücüncü yufkayıda bunun
üstüne koyup kalan ya ve su karışımınıda bunun
ÜZerine yine bolca sürüp
hepsini bitiriyoruz.Yufkaların üç katını birden önce boyuna sonra enine keserek
dört parçaya ayırıyoruz.HEr dörtte bir parçayı önce üçe sonrada büyükleri ikiye
keserek dikdörtgenlere ayırıyoruz.Dikdörtgenlerin tam ortasına peynirli ve
maydonozlu içten
koyup Hamurları üçe katlayıp kenarlarını hafifçe bastırıp
yağlanmış tepsiye diziyoruz.Diğer parçalarıda aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine
yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında altını üstünü pembe renkte
kızartıp sıcakken servis yapıyoruz.
AfiYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder