4 ADET YUMURTA
1/5 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
1 PAKET KABARTMA TOZU
1/2 ÇAY BARDAĞI PORTAKAL SUYU
YAPIMI:
TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIR.YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE KOY.ÜSTÜ KIZARINCAYA KADAR PİŞSİN.
İSTEDİĞİN ÇEŞİT KREMA İLE SÜSLE.PASTAYI İKİYE KES.PASTANIN ARASINA VE ÜSTÜNE SÜR.
1 KG SÜT
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
4 YEMEK KAŞIĞI UN
2 KAŞIK TEREYAĞ YADA SANAYAĞ
YAĞ HARİÇ TÜM MALZEMELERİ TEL ÇIRPMA TELİ İLE KARIŞTIRARAK PİŞİRİN.GÖBEK ATMAYA BAŞLAYINCA İÇİNE YAĞI KATIP BİRAZ DAHA KARIŞTIRARAK ALTINI KAPATIN.
2-Krema İçin Malzemeler:
2 çay bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ / margarin
Krema Yapılışı:
Yağ hariç tüm malzemeleri tel çırpıcıyla karıştıra karıştıra pişirin. Göbek atmaya başlayınca, içine yağını da koyup, biraz karıştırıp altını söndürün.
3-
Kakaolu Krema İçin Malzemeler:
3 Su Bardağı Süt
2 Çay Bardağı Şeker
1 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Kakao
2 tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
2 adet Yumurta Sarısı
Kakaolu Krema Yapılışı:
Tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder