9 Ekim 2014 Perşembe

İNSAN VÜCUDU



Her "7" Senede bir,insan vücudu kendini tamamen değiştirir...

Kemikler,Beyin ve Kalp hariç,İnsan vücudundaki tüm organlar "7" sene içerisinde tamamen değişir ve yenilenirler.Her gün 300 milyar hücre yenilenir,ölü hücreler hızla atılır öyle ki vücud tamamen yer değiştirir.

İnsan Beyni "10 wat" güç ile çalışır.Beyin her gün 200 kilokalori'ye ihtiyaç duyar,bu da 10 wat'lık güce denk gelir,bu durum uykuda da değişmez.

Sinir sinyalleri,Beyin'den dokulara ve dokulardan Beyine saatte 402.336 km ( kilometre ) süratle iletilir.İnsan elinin dokunduğu her şey,bu süratle nöronlara verilenir.

75 Trilyon hücre,insan vücudunu oluştururlar ve bu sayı bilinen galaksideki yıldızların sayısından fazladır.Her bir hücre,küçük bir "Şehir" gibidir,binlerce kompleks molekül bir hücre içinde birbirleriyle iletişimde olur.Galaksi'deki 400 milyar yıldız ile kıyaslanınca yapımızın ne kadar kompleks olduğu ortaya çıkar,çünkü rakamla yazılırsa hücre sayımız şöyle gösterilir,"75.000.000.000.000".

İnsan vücudunda 160.934 km ( kilometre ) uzunluğunda kan damarı bulunur.

İnsan Hücreleri tüm düşünce ve hislere cevap verirler,insan iradesi ve aklı olumlu ve iyi bir yapıda ise,vücudu da olumlu ve iyi durumda olur,bağışıklık sistemi bile bu durumdan etkilenir.Olumsuz his ve düşünceler de bağışıklık sistemini çökertir.

İnsanların "Yıldız Tozlarından" yapıldıkları söylemi gayet yerindedir,bilimsel bulgulara göre dünyadaki tüm elementler Yıldızların özünde vardır,carbon,nitrojen,oksijen gibi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder