3 Nisan 2015 Cuma

BOYALI SAÇLARA KÜRLER

Bayanların pek çoğu imaj değiştirmeye, değişik görünmeye bayılırlar. Bunun içinde, saçlarını boyatır, kestir, fön çektirir. Amaçları hep güzelleşmek, kendilerine değişik bir hava katmaktır. Yani saçları, onlar için bir güven kaynağıdır. Aslında doğruyu söylemek gerekirse, yenilik güzeldir.Ancak, boyalar kimyasal madde içerdiği için tabii ki saçlar da zarar görmektedir. En kaliteli saç boyası bile saçları kuruttuğu, canlılığını ve parlaklığını kaybettirdiği de bir gerçektir.
kaybettirdiği de bir gerçektir.
Bu makalemizde evinizde kendi imkanlarınızla hazırlayabileceğiniz birkaç uygulamaya yer vermek istedik. Bu uygulamalar boyalı saçlarınıza daha parlak ve daha canlı bir görünüm verecektir.
Boyalı Saçlar İçin Evde Bakım Kürleri :
Biberiye Yağı ve Zeytinyağı ile Sıcak Dip Bakım Maskesi :
* Çeyrek su bardağı zeytinyağı,
* 5 damla biberiye yağı.
Zeytinyağını bir cezvede sadece ısıtın. Sakın kaynatmayın. Zeytinyağının içine biberiye yağını damlatın ve bu karışımı önce, saç diplerinize sonra, tüm saçlarınıza yedirin. Saçınızı bir bone ile kapatın. Bu şekilde bir saat bekleyin. Sonra yumuşak içerikli şampuanla saçlarınızı yıkayın.
Biberiye saç köklerinizi güçlendirecek, zeytinyağı ise saçlarınızı nemlendirecek ve besleyecektir.
Yoğurt- Yumurta-Bal-Zeytinyağı Maskesi :
* 1 yumurta,
* Çeyrek bardak yoğurt,
* Çeyrek bardak zeytinyağı,
* Çeyrek bardak bal.
Yumurtayı iyice çırpın. İçine diğer malzemeleri ilave edin ve karıştırın. Bu karışımı, kuru saçlarınıza yedirin. En az yarım saat bekleyin. Saçınızı önce soğuk su ile durulayıp sonra şampuanlayın.
Bu maskedeki yoğurt ve yumurta boyalı saçlarınızın ihtiyacı olan ekstra proteini sağlarken , zeytinyağı ve bal ise saçlarınızı besleyip, nemlendirecektir.
Yoğurt-Elma Sirkesi- Argan Yağı Maskesi :
* Yarım bardak yoğurt,
* 2 tatlı kaşığı elma sirkesi,
* 1 tatlı kaşığı argan yağı.
Malzemeleri bir kasede karıştırın. Bu karışımı, ıslatılmış nemli saçlarınıza yedirin. En az bir saat saçlarınızda bekletip saçlarınızı şampuanlayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder