4 Mart 2014 Salı

SEBZELİ ÇORBA

Malzemeler :
150 gr. Spagetti
150 gr. Fesleğen Sosu
300 gr Taze Fasulye
2 Soğan
2 Sap Pırasa
2 Büyük Patates
2 Havuç
2 Kabak
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
4 Domates
4 Kahve Fincanı Kuru Fasulye
Karabiber
Tuz

Hazırlanış Şekli :
Kuru fasulyeyi 1 lt. tuzlu suda kaynatıp ateşten alın ve 1 saat suda bekletin. Tekrar ateşe alıp 1, 5 saat daha kısık ateşte kaynatın. Suyunu bir kasede bekletin.
Patates, soğan, havuç, taze fasulye, pırasa ve kabağı yıkayıp ayıklayın. Patates ve kabağı küp küp doğrayın. Havucu dilimleyin. Taze fasulyeyi ikiye veya dörde bölün. Pırasayı şeritler halinde soğanı ise küçük küpler halinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun. ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp küp doğrayın.
Zeytinyağını büyük bir tencerede kızdırıp soğanı kavurun. Domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin. Fasulyeden kalan suyu ve 1 lt soğuk suyu ilave edip kaynatın. Patates, taze fasulye ve havucu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. 15 dakika pişirin. Pırasa, kabak, kuru fasulye ve küçük parçalara bölünmüş spagettiyi ilave edin. 15 dakika daha pişirin.
Çorbayı servis tabaklarına alıp bir miktar fesleğen sosu ile tatlandırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder