AJVAR NASIL YAPILIR?
Malzemeler
- 2 adet orta boy patlıcan
- 4 adet iri domates
- 3 adet iri kırmızı biber
- 1 orta boy soğan
- 2-3 adet iri sarımsak
- 1 yemek kaşığı acı pulbiber
- 1 yemek kaşığı acı toz biber(isteğe bağlı)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Patlıcan ve kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun. Bir süzeğe koyup sularını süzdürün.
- Soğanı söğüş doğrayıp zeytinyağında hafifçe soteleyin. Sarmısağı ekleyip 1-2 dakika da onu çevirin.
- Domatesleri rondodan geçirip ekleyin. Domatesler suyunu çekmeye yakın, közlenmiş patlıcan ve kırmızı biberleri küçük doğrayıp ekleyin. (kırmızı biberlerin çekirdeklerini ayıklayın) Tuzunu ekleyin.
- Suyunu çekince ocaktan alıp, mutfak robotundan geçirin.
Bir hafta içinde tüketecekseniz: Sosu kavanozlara koyup üzerini kapatacak kadar zeytinyağı koyarak hava almasını önleyin. Sosdan aldıkça, üzerini yeniden zeytinyağıyla kapatın.
Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder