TAVUKLU TARHANA ÇORBASI
Malzemeler
- 1 adet kırmızı biber (Kapya)
- 1 orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 iri diş sarımsak
- 6 yemek kaşığı tarhana
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, nane, yeterince su
- 100 gr. didiklenmiş tavuk eti
- Domates ve biberi irice doğrayıp, tereyağı ve zeytinyağıyla biraz soteleyin.
- Salçasını ve küçük doğranmış sarımsağı ilave edip eritin.
- Üzerine 8 bardak kadar su ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
- Pişen sebzeleri, suyuyla beraber el blenderinden veya robottan geçirin.. ( bu işlemi yapmak istemiyorsanız, en başta domatesi rendeleyin, biberi de çok küçük doğrayın)
- Şehriyeyi ve haşlanmış didiklenmiş tavuk etlerini ilave edip 5 dakika kadar pişirin.
- Diğer tarafta tarhanayı 1 su bardağı soğuk su ile açın. İçine kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe ekleyip ılıtın ve karıştırarak çorbaya ilave edin. Tekrar kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Nanesini ekleyin.
- 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder