8 Temmuz 2013 Pazartesi

TAVUKLU TARHANA ÇORBASI



TAVUKLU TARHANA ÇORBASI
Malzemeler
  • 1 adet kırmızı biber (Kapya)
  • 1 orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 iri diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı tarhana
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, nane, yeterince su
  • 100 gr. didiklenmiş tavuk eti
Yapılışı
  • Domates ve biberi irice doğrayıp, tereyağı ve zeytinyağıyla biraz soteleyin.
  • Salçasını ve küçük doğranmış sarımsağı ilave edip eritin.
  • Üzerine 8 bardak kadar su ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişen sebzeleri, suyuyla beraber el blenderinden veya robottan geçirin.. ( bu işlemi yapmak istemiyorsanız, en başta domatesi rendeleyin, biberi de çok küçük doğrayın)
  • Şehriyeyi ve haşlanmış didiklenmiş tavuk etlerini ilave edip 5 dakika kadar pişirin.
  • Diğer tarafta tarhanayı 1 su bardağı soğuk su ile açın. İçine kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe ekleyip ılıtın ve karıştırarak çorbaya ilave edin. Tekrar kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Nanesini ekleyin.
  • 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder