8 Temmuz 2013 Pazartesi

HALUJ YEMEĞİ(ÇERKEZ MANTISI)


 
 
Hamuru için:
istenilen miktara göre, 3 yada 4 bardak un
su ve tuz ile hamur hazırlanır.
isteğe bağlı 1 yumurta kırılabilir fakat yumurta eklenmesede olur. hamur mantı hamuru kıvamında olmalıdır.
İç malzemesi:
3 haşlanmış patates
200 gr çerkez peyniri
1 kuru soğan
tuz, istenirse çok az karabiber
Üzerine: sadece tereyağı ve salça

Haluj yapımı

  • Malzemelerle hamur hazırlanır ve en az yarım saat dinlendirilir. iç harcı için, soğan ince kıyılır ve çok az yağda kavrulur. haşlanmış ve ezilmiş patates, ufalanmış çerkez peyniri ilave edilir ve içi hazırlanır.
  • Hamur iki bezeye ayrılır ve mantı yufkası kalınlığında açılır. bir bardak yada kapak yardımıyla parçalar kesilir. her parçanın ortasına iç malzemeden bir tatlı kaşığı konur ve istenirse şekildeki gibi, istenirsede poğaça gibi kapatılır.
  • Tencerede kaynamakta olan suyun içine hepsi birden değil, azar azar atılarak kaynayınca suyun yüzüne çıkan halujlar kevgirle servis tabağına alınır. üzerine istenirse sadece tereyağ, yada salçalı sos hazırlanıp gezdirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder