8 Temmuz 2013 Pazartesi

KUZU CİĞERİ

 

Malzemeler
  • 750 gr. Kuzu ciğeri
  • 15 tane arpacık soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • Zeytinyağı, çok az kuyruk yağı
  • Kekik, tuz
Yapılışı
  • Kuzu ciğerini doğrayın ve soğuk suyla yıkayın. Süzülmeye bırakın.
  • Soğanları soyun. zeytinyağı ve kuyruk yağıyla beraber soteleyin.
  • Ciğerleri soğanların üzerine ekleyip, tuzunu ve kekiği atıp harlı ateşte 5 dakika kadar pişirin.
  • Patatesleri soyup ciğerlerin büyüklüğünde doğrayıp kızartın.
  • Ciğerlerin içine ekleyip karıştırın. Bekletmeden servis edin.
  • Yanına ayran ve soğan salatası çok güzel olur.
NOT: Patatesleri ciğerin içine katmak yerine yanında da ikram edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder