400 gr. Soğan
1 Bardak Gravyer veya Kaşar Peyniri Rendesi
1/3 Tatlı
Kaşığı Karabiber
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Dilim Tost Ekmeği
5 Bardak
Et Suyu
Hazırlanış Şekli :
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın.
Ön hazırlık olarak soğanların kabuklarını soyup, piyaz doğrayın. Tost ekmeği
dilimlerinin kabuk kısımlarını alıp, iç kısmını küçük küpler halinde kesin. Bu
ekmekleri fırın tepsisine koyup, 10-15 dakika, hafifçe kahverengileşinceye kadar
pişirin. Ekmekleri fırından alıp bir kenarda saklayın.
Orta boy bir tencereye tereyağı koyup eritin. Yağ kızınca, soğanları katıp,
4-5 dakika sürekli karıştırarak öldürün. Et suyunu ve biberi katın. Karışımı 10
dakika ağır ateşte pişirin.
Çorbayı, bir kepçesini ayırıp, kalanı derin bir cam kaba aktarın. Üzerine
sırasıyla, kızarmış ekmekleri ve peynir rendesini serpiştirin. Ayırdığınız bir
kepçe çorbayı peynirin üzerine dökün. Kabı fırının en üst katına sürün. 2 dakika
sonra kabı fırından alıp, soğan çorbasını sıcak olarak servis edin. Afiyet
Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder