HAMUR DOLMASI
MALZEMELER:
İÇ
MALZEMESİ:
1/2
kg.kıyma
2
soğan
1 yemek
kaşığı salça
1 tatlı
kaşığı tuz
1 tatlı
kaşığı karabiber
HAMUR
MALZEMESİ:
1
kg.un
1
yumurta
1 tatlı
kaşığı tuz
biraz
su
ÜZERİ
İÇİN:
1/2
kg.yoğurt
3-4 diş
sarımsak
biraz
tuz
1 yemek
kaşığı tereyağ
1 tatlı
kaşığı kırmızıpulbiber
Dolmaları
pişirmek için 2 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI:
Önce
iç malzememizi hazırlıyoruz.Kıyma ve küp küp doğranmış soğanları
kavuralım,tuz,karabiber ve salça ekleyip kavurmaya devam edelim.Kıymamız
kavrulunca o soğurken biz hamurumuzu yoğuralım.Unu eleyip ortasını açın
yumurta kırıp ,tuz ekleyip yavaş yavaş ılık su katarak yoğuralım.Ele
yapışmayan kulak memesi kıvamına gelince hamur tamam demektir.Dört
bezeye ayırıp üstünü bir nemli bezle örtüp yarım saat
dinlendirelim.Dinlenen bezeleri un serperek mantı açar gibi oklava ile
açalım.Böreklik yufka gibi ince olmayacak.Hamuru açınca oklavaya saralım
bir uçtan diğer uca bıçakla keselim.Daha sonra üç parmak arayla bu
sefer boyuna keselim.Bu kesme işlemini fotoğraflamayı unuttum umarım
anlatabilmişimdir.Sonuçta dikdörtgen parçalar oluşacak, iç malzemesinden
bir çay kaşığı koyup dolma gibi saralım, iki ucunu bastıralım.Bir
tepsiye yan yana dizelim.Sarma işi bitince bir tencerede iki litre su
kaynatalım dolmaları içine atıp pişirelim.Arada karıştıralımki
yapışmasınlar.Pişen dolmaları makarna gibi süzelim.dolmalar süzülürken
aynı tencerede 2 kaşık tereyağını eritelim yağ kızarınca altını kapatıp
dolmaları atalım tencerenin ağzını kapatıp silkeleyerek
karıştıralım.Dolmaları servis tabaklarına paylaştırıp sarımsaklı yoğurt
döküp eritilmiş kırmızı biberli tereyağı gezdirelim.oooooh yarasın kilo
olmasın.Afiyetolsun.
iç malzememizi hazırlıyoruz.Kıyma ve küp küp doğranmış soğanları
kavuralım,tuz,karabiber ve salça ekleyip kavurmaya devam edelim.Kıymamız
kavrulunca o soğurken biz hamurumuzu yoğuralım.Unu eleyip ortasını açın
yumurta kırıp ,tuz ekleyip yavaş yavaş ılık su katarak yoğuralım.Ele
yapışmayan kulak memesi kıvamına gelince hamur tamam demektir.Dört
bezeye ayırıp üstünü bir nemli bezle örtüp yarım saat
dinlendirelim.Dinlenen bezeleri un serperek mantı açar gibi oklava ile
açalım.Böreklik yufka gibi ince olmayacak.Hamuru açınca oklavaya saralım
bir uçtan diğer uca bıçakla keselim.Daha sonra üç parmak arayla bu
sefer boyuna keselim.Bu kesme işlemini fotoğraflamayı unuttum umarım
anlatabilmişimdir.Sonuçta dikdörtgen parçalar oluşacak, iç malzemesinden
bir çay kaşığı koyup dolma gibi saralım, iki ucunu bastıralım.Bir
tepsiye yan yana dizelim.Sarma işi bitince bir tencerede iki litre su
kaynatalım dolmaları içine atıp pişirelim.Arada karıştıralımki
yapışmasınlar.Pişen dolmaları makarna gibi süzelim.dolmalar süzülürken
aynı tencerede 2 kaşık tereyağını eritelim yağ kızarınca altını kapatıp
dolmaları atalım tencerenin ağzını kapatıp silkeleyerek
karıştıralım.Dolmaları servis tabaklarına paylaştırıp sarımsaklı yoğurt
döküp eritilmiş kırmızı biberli tereyağı gezdirelim.oooooh yarasın kilo
olmasın.Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder