28 Ağustos 2012 Salı

PATLICAN BÖREĞİ

PATLICAN BÖREĞİ
Malzemeler

1 çay bardağı sıvıyağ



yarım çay bardağı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
alabildiği kadar un
250 gr margarin (yağlamak için)
İçin için
4 adet patlican
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3-4 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı salça
tuz,karabiber
Yapılışı
Hamuru
için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur
hazırlayın. 30 bezeye bölüp 10 dakika dinlendirin. İçini hazırlamak
için, sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanları kavurun. İçerisine küp küp
doğranmış patlicanları ve ince doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya
devam edin. Pişmesine yakın salçasını tuzunu ve karabiberini ekleyin.
Birkaç dakika daha kavurup ocağın altını kapatın. Dinlenen hamurları
servis tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına eritilmiş margarin sürerek
15'erli iki grup hazırlayın. Buzdolabında 15 dakika dinlendirin. İlk
hamur grubunu alarak elinizle tepsi büyüklüğünde inceltin. Tepsiye
yayın. Üzerine harç malzemesini dökün. Diğer hamuruda elinizle açıp
üzerine kapatın. Kare dilimler kesip kalan yağı üzerine dökün.
Kızdırılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder