5 Temmuz 2013 Cuma

ÇITIR PATATES KIZARTMASI

 
ÇITIR PATATES KIZARTMASI
Malzemeler
  • 1 adet büyük patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Kızartmak için zeytinyağı
  • Patates Cipsi Nasıl Yapılır?
  • Patatesi soyun. Dilimlere ayırıp ince ince doğrayın ve yıkayın.
  • Pamuklu bir bez veya kağıt havlu arasında kurulayın.
  • Un, nişasta, kabartma tozu ve tuzu patatese ekleyip harmanlayın.
  • Hiç bekletmeden kızgın yağa atıp, ara sıra karıştırarak orta ısıda kızartın.
  • Afiyet şifa olsun
NOT: Patatesleri kızartacağınız kadar hazırlayın. Unlu olarak bekleyen patatesler sulanıyor ve kızarınca görüntüsü hoş olmuyor.
  •  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder