5 Temmuz 2013 Cuma

SOĞUK İÇEÇEKLER

yazlıksoguk
Tropikal çeşni (2 kişilik): 2 çay bardağı ananas suyu, 1 çay bardağı mango suyu ve 1 çay bardağı portakal suyunu blender’da iyice karıştırın. Birkaç küp buz eşliğinde ince uzun bardaklarda servis yapın. Minik bir tutam portakal kabuğu rendesi de serpebilirsiniz.
Sütlü şeftali (2 kişilik): 2 olgun şeftaliyi soyup ayıklayın. 1 çay bardağı süt, 1 çay kaşığı bal, 1 çay kaşığı tarçın ve birkaç küp buzu blender’a şeftaliler ile birlikte atıp çırpın. Daha milkshake’vari bir tat istiyorsanız içine bir iki top da sade dondurma ekleyebilirsiniz.
Buzlu kakao (2 kişilik): 2 top kakaolu dondurma, 2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı şeker ve birkaç dilim bitter çikolatayı blender yardımıyla iyice çırpın. Daha yoğun kakao tadı için çikolata rendesi ile süsleyin.
Kavunlu kahveli kokteyl (4 kişilik): Küçük bir kavunun yarısını dilimleyin. 4 top sade dondurma, 3 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi, 1 çay kaşığı tarçın ve birkaç küp buz ile birlikte blenderda güzelce çırpın. Birkaç bisküvi eşliğinde ikram ederseniz hoş durur.
Soğuk kahve (2 kişilik): 2 yemek kaşığı hazır kahve, 2 su bardağı soğuk süt, 1 çubuk tarçın (bulamazsanız 1 tatlı kaşığı toz tarçın) ve 2 top sade dondurmayı blenderda çırpın. Bitter çikolata veya kek ile servis yaparsanız daha leziz olur.
Zencefilli limonata (4 kişilik): Zencefil mutfaklarımıza iyice yerleşti son birkaç senedir. Limonatanın da zencefillisi güzel olur elbet. 3 adet irice taze zencefili kabuklarından kurtarın ve dilimleyin. 4 bardak suyun içine zencefilleri 2 yemek kaşığı şekerle birlikte ekleyin ve kaynatın. Bırakın soğusun. 10 tane limonun suyunu sıkın. Soğuyan zencefilli suya limon suyunu ekleyin. Tadını yoğun bulursanız su ekleyerek açma şansınız var. Limonatanızı pürüzsüz hale getirmek için bir tülbent ya da ince bir süzgeç yardımıyla süzün.
Kayısı ve muzlu smoothie (2 kişilik): 5 adet kayısıyı iyice doğrayın. 2 adet büyükçe muzu da iri iri dilimleyin. 2 bardak soğuk süt, 2 yemek kaşığı yoğurt ve dilimlenmiş meyveleri blender haznesine ekleyin. Birkaç küp buz da ilave ederek köpürene kadar karıştırın. Büyük bardaklarda servis yapın.
Domates suyu: Yaz sıcaklarında domatese diyetinizde mutlaka yer vermenizi öneriyor uzmanlar. Vücudu güneşin zararlı etkilerinden koruyan maddeler içeren domates suyuna biraz ezilmiş taze fesleğen, karabiber ve seviyorsanız birkaç damla acı sos ekleyerek farklı bir Virgin Mary hazırlayabilir, bunu bir iki küp buz ekleyerek rahatça içebilirsiniz. Havuç suyu da bu karışıma eklenebilir ve faydası arttırılabilir. Mutlaka deneyin.
Çilekli smoothie (2 kişilik): 1 limon suyu, 1 su bardağı çilek, 1 su bardağı yağsız yoğurt, 1 çay bardağı şeker hazırlayarak blender yardımıyla iyice çırpın. Buz küpleri ve nane yaprakları ekleyerek servis yapın.
Buzlu çay: Sabah demlediğiniz çayın hepsi içilmediğinde dökmeye kıyamadığınız olur mu? O zaman akşamüstü kurabiyenin yanında içilecek buzlu çayın temel malzemesi elinizde demektir. Birkaç dilim limon, damak tadınıza göre şeker ve birkaç yaprak da taze nane ekleyerek buzlu çay hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz mevsim meyveleriyle işe heyecan da katabilirsiniz.
Karpuzlu milkshake (2 kişilik): 1 büyük dilim karpuz, 1 bardak soğuk su, 5 top sade dondurmadan oluşan malzemenizi blender yardımıyla köpürene kadar çırpın. Aynı şeyi kavunla da hazırlamanız mümkün. İşi çeşitlendirmek istiyorsanız meyveli dondurma da seçebilirsiniz; örneğin limonlu ya da karadutlu!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder