30 Nisan 2013 Salı

KABAK TERİN


Malzemeler

4 Adet orta boy kabak

4 Adet yumurta

50 Gr light tereyağ

75 Gr un

½ Light süt

Tuz

Karabiber

Muskat (küçük hindastan cevizi)



Yapılışı :

Yıkadığınız kabakları soymadan rendeleyin.
Rendelediğiniz kabakları bir süzgececin içerisine alın (suyunu bırakması için). Kalın dipli bir tencerede yağı eritin.
Erittiğiniz yağın içerisine unu koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Daha sonra tencereye soğuk sütü ekleyin.
Orta ateşte karıştırarak koyu bir beşamel sos yapın.
Soğuduktan sonra içerisine yumurtaları kırın, rendelenmiş muskat, tuz ve karabiber ekleyerek iyice çırpın.
Kabakları avucunuzda iyice sıkarak kalan suyunu alın.
Beşamel sosun içerisine karıştırın.
Hazırladığınız karışımı yağladığınız kek kalıbına boşaltın.
Önceden orta derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder