12 Nisan 2013 Cuma

MUZLU BİSKÜVİLİ PASTA

Malzemeler

1 paket petibör bisküvi (175 gram)

1 Türk kahvesi fincanı süt

5 adet muz

bal

limon suyu


Kreması için

3 adet yumurta sarısı

800 ml süt (4 su bardağı)

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker


Hazırlanışı

Yumurta sarıları bir tencerede çırpılır.
Sarılara süt, un ve şeker ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir.
Bisküviler bir sıra halinde kaseye dizilip süt ile ıslatılır.
Soyulup limonlanan dört adet muz dilimlenip, bisküvilerin üzerine dizilir.
Kremanın yarısı üzerine boşaltılır.
Tekrar bisküvi dizilip süt ile ıslatılır.
Krema bisküvilerin üzerine boşaltılır.
Kalan muz üzerine dilimler halinde yerleştirilir.
Bal ile dekor yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder