30 Nisan 2013 Salı

PATLICAN YELPAZESİ

Malzemeler

Yemek için

4 adet patlıcan

1 adet tavuk göğsü

2 adet domates

3-4 adetçarliston biber

zeytinyağı

Kekik

3 diş sarımsak

kürdan


Sos için

3 adet domates (küçük boy)

1 diş sarımsak

Kekik

zeytinyağı


Hazırlanışı
Yemeği pişireceğiniz tepsi içinde patlıcanları da yağlamaya yetecek kadar zeytin yağı, kekik ve ezilmiş sarımsağı karıştırıp bir sos hazırlayın.
Patlıcanların sapları ve burun kısımı kesin.

Burun kısmının olduğu tarafta sap kısmına doğru söğüş yapar gibi dik dik bıçakla kesilir. Ama bütünden ayrılmaz. Bu şekilde patlıcandan yelpazeler elde edilmiş olur.

Bütün patlıcanları hazırlayıncaya kadar hazırladıklarınızı tuzlu suda bekletin.
Patlıcanlarınızda kaç yarık oluşturduğunuzu sayın.

Tavuk göğsü ve çarliston biberleri yarık sayısı kadar şeritlere bölün.
Bir domatesten de yarık sayısı kadar dilimler kesin.

Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra Bir patlıcanı tuzlu sudan çıkartıp kuruladıktan sonra, bütün yarıklara hazırlanan zeytinyağlı sostan sürün.
Her yarığa sosa batırılmıl bir tavuk parçası, bir dilim domates ve bir parça biberi koyup büyüyen patlıcanı ayrılmaması için kürdanla tutturup, tepsiye yerleştirin.

Aynı işlemleri bütün patlıcanlara uygulayın.
Fırında 150 derecede pişirin.
Bu arada rendelenen domatesler ve ezilen sarımsak kekikle beraber zeytinyağında suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirilir.
Patlıcanların üzerine sos dökülerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder