18 Temmuz 2014 Cuma

BIT BITI ÇORBASI

 

2 SU BARDAĞI İNCE BULGUR(DÜĞÜ)
200 GR KIYMA
1 ADET ORTA BOY SOĞAN RENDELENMİŞ
3 SU BARDAĞI SU
2 SİLME TATLI KAŞIĞI KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 ADET YUMURTA
TUZ
KARABİBER
KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ
ÜZERİNE:
1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞI
1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
NANE

YAPIMI:

BULGUR, KIYMA,SOĞAN ,TUZ VE KARABİBERİ KARIŞTIRARAK KÜÇÜK KÖFTELER YAP.KÖFTELERİ YAĞDA KIZART.SUYU TENCEREYE AL.UNU İLAVE EDEREK KARIŞTIRARAK ERİMESİNİ SAĞLA VE KAYNAMAYA BIRAK.KIZARMIŞ KÖFTELERİ İLAVE ET.10 DK ATEŞDE PİŞİR.1 SU BARDAĞI YOĞURDU YUMURTA İLE ÇIRPIN.YOĞURDUN KESİLMEMESİ İÇİN KAYNAYAN ÇORBA SUYUNDAN BİR KEPÇE AZAR AZAR YOĞURDA DÖK VE ILIKLAŞSIN.DAHA SONRA KARIŞIMI ÇORBAYA AZAR AZAR DÖKEREK KARIŞTIR.BİR TAŞIM KAYNAT.OCAKDAN AL.ÜZERİNE TEREYAĞINDA SALÇAYI ÇEVİR.NANEYİ KAT.ALTINI KAPAT.ÇORBANIN ÜZERİNE DÖKEREK SICAK SERVİS YAP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder