18 Temmuz 2014 Cuma

HASİDE




1-

NİŞASTA,ŞEKER VE SU KARIŞTIRILARAK MUHALLEBİ KIVAMINDA PİŞİRİLİR.ÜZERİNE TUZSUZ TEREYAĞI DÖKÜLÜR.


2-

1 ÇAY BARDAĞI ÜZÜM PEKMEZİ(DUT,ELMA VE KÇİ BOYNUZU PEKMEZİ DE OLABİLİR.)
2 YEMEK KAŞIĞI BUĞDAY UNU
2 SU BARDAĞI SU
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

YAPIMI:

TENCEREYE SUYU VE PEKMEZŞ KATARAK KARIŞTIR.UNU AZAR AZAR İLAVE EDEREK ÇIRPMA TELİ İLE  KARIŞTIRARAK DÜŞÜK ISIDA  PİŞİR.KARIŞIM PELTE KIVAMINA GELİNCE OCAKDAN AL.BİR KABA BOŞALTILACAK ÜZERİNE TEREYAĞINI EKLE VE SICAK SERVİS YAP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder