21 Temmuz 2014 Pazartesi

LEMİZ






TUZ
KARABİBER
3 ADET YUMURTA
1 KG PAZI
2 ADET ORTA BOY SOĞAN
3 ÇORBA KAŞIĞI SIVIYAĞ
3 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
4 SU BARDAĞI UN
1,5 SU BARDAĞI SU


YAPIMI:

PAZILARI TEMİZLE YIKA.SUDA HAŞLA.SUYUNU SÜZ VE SIK.SOĞANI YEMEKLİK DOĞRA. YAĞDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVUR.PAZIYI İÇİNE AT.BAHARATLARI EKLEYEREK KAVUR.ÜZERİNE YUMURTALARI KIR.ALTINI KAPAT.UN VE SUYLA HAMURU YOĞUR.KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA OLACAK.DAHA SONRA HAMURU TABAK  BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇ.İÇİNE HARCAN KOY.TEFLON TAVADA KIZART.ÜZTÜNE TEREYAĞ SR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder