21 Temmuz 2014 Pazartesi

ÇAPUTAŞI





10 TANE ASMA YAPRAĞI
250 GR KUZU KUŞ BAŞI
2 ÇORBA KAŞIĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1/5 SU BARDAĞI SU
TUZ

YAPIMI:

ASMA YAPRAKLARINI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRA.BİR TENCEREYE SU VE BİR TATLI KAŞIĞI YAĞ KATARAKHAŞLA.SUYUNU SÜZ.ETİ TENCEREYE KOY.SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİR. PİRİNCİ YIKA.SÜZEREK ETE KAT.1,5 SU BARDAĞI SU VE TUZU EKLE.KAYNAYINCA ATEŞİ KIS.PİRİNÇLER SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİR.PİLAVI ATEŞDEN AL.HAŞLANMIŞ ASMA YAPRAKLARINI KAT.TAHTA KAŞIKLA HARMANLA.ÜZERİNE KAĞIT HAVLU ÖRT.DEMLENİNCE YANINDA YOĞURTLA SERVİS YAP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder