21 Temmuz 2014 Pazartesi

HAŞIL

 

MALZEME:
İNCE YARMA BUĞDAY(BULGUR GİBİ ÇEKİLMİŞ ,İNCE DÖVÜLMÜŞ BULGUR TANELERİ ŞEKLİNE GETİRİLMİŞ AŞURELİK BULGUR)
1 KG SÜT
ŞEKER

YARMA BUĞDAY  SOĞUK SU İLE TENCEREYE KONUR.DİBİ TUTMAMASI İÇİN YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRILIR.TUZLU OLACAKSA İÇİNE TUZ KATILIR.OCAKDAN ALINIR. .YOĞURT EZİLİR.KESİLMEMESİ İÇİN BİR ÇEPÇE HAŞIL SUYUNDAN AZAR AZAR KATILIR.ALIŞTIRILIR.SONRA YOĞURT KATILIR.ÜZERİNE İSTEĞE GÖRE KIRMIZI BİBER ,NANE TEREYAĞINDA KIZDIRILIP DÖKÜLÜR.

TATLI OLACAKSA SÜT ŞEKERLE PİŞİRİLİR.HAŞIL KATILIR.ÖYLE YENİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder