21 Temmuz 2014 Pazartesi

HAMBAL

 

1 KG UN
1 YUMURTA
SU
TUZ
TEREYAĞI
İÇİ İÇİN:
PATATES HAŞLANMIŞ ,SOĞAN YEMEKLİK DOĞRANMIŞ,KIRMIZI BİBER,KARABİBER,PUL BİBER

PATATESİ ÇATALLA EZ.İÇİNE AZ MARGARİN KAT.BAHARATLARI VE YEMEKLİK DOĞRANMIŞ SOĞANI KATARAK BAHARATLARI EKLE.TAVADA BİRAZ PİŞİR.

UNU ,TUZ  ,YUMURTA VE SU İLE HAMURU YOĞUR.3 TANE BEZE YAP.OKLAVA İLE AÇ.SU BARDAĞI YARDIMI İLE YUVARLAKLARA BÖL.İÇİNE PATATESLİ HARÇDAN KOYARAK KAPAT. BÜYÜK TENECEREYE SUYU VE AZ TUZ KAT.KAYNAYINCA HAMBALLARI ATARAK HAŞLAYALIM.SERVİS TABAĞINA ALALIM.ÜZERİNE TEREYAĞ GEZDİRELİM.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder