18 Temmuz 2014 Cuma

PEPEÇURA

 


1 KG SİYAH ÜZÜM
6 SU BARDAĞI SU
1 ÇAY BARADAĞI ŞEKER
YARIM ÇAY BARDAĞI NİŞASTA
YARIM ÇAY BARDAĞI UN

ÜZÜMLERİ TEMİZLE İYİCE YIKA.SU VE ŞEKERLE BİR TENCEREDE KAYNAT.ILIYINCA SÜZGEÇDEN GEÇİR.(5 SU BARDAĞI ÜZÜM SUYU ÇIKACAK)
4 SU BARDAĞI SUYU TENCEREYE KOY.ARTAN ÜZÜM SUYUNU BAŞKA KAPDA  UN VE NİŞAŞTAYLA KARIŞTIR.KARIŞIMI TENCEREDEKİ ÜZÜM SUYUNA EKLE.MUHALLEBİ KIVAMINDA OLUNCA ALTINI KAPAT.KÜÇÜK KASELERE KOY.DOLAPDA SOĞUTTUKDAN SONRA SERVİS YAP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder