16 Ocak 2013 Çarşamba

ÇERKEZ ÇORBASI

Çerkez Çorbası
Malzemeler :1 Çay Bardağı Buğday, 1 Su Bardağı Haşlanmış Mısır, 4 Tavuk Baget, 1 Kase Süzme Yoğurt, 1 Yumurta Sarısı, Tavuk Suyu, Tuz
Üzeri İçin:Tereyağı, Nane, Toz Biber

Malzemeler :

1 Çay Bardağı Buğday
1 Su Bardağı Haşlanmış Mısır
4 Tavuk Baget
1 Kase Süzme Yoğurt
1 Yumurta Sarısı
Tavuk Suyu
Tuz

Üzeri İçin:

Tereyağı
Nane
Toz Biber

Hazırlanışı :

Tavuk bagetleri haşlayıp etini kemikten ayırıyoruz.
Buğdayı ayrı bir yerde haşlıyoruz.
Haşlandıktan sonra geniş bir tencereye alıyoruz.
Haşlanmış mısır ve tavuk suyu katıp pişiriyoruz.
Yoğurt ve yumurta sarısını bir kasede karıştırıyoruz.
Çorbanın suyundan azar azar ekleyerek ılıtıyoruz.
Ilıyan terbiyeyi çorbaya döküyoruz.
Tavuğunu ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.
Üzeri için, tereyağını nane ve toz biber katıp eritiyoruz.
Çorbayı servis tabağına alıp üzerine tereyağını döküyoruz.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder