11 Ocak 2013 Cuma

KALAMAR KIZARTMASI


500 kalamar (temizlenmiş, ortadan İkiye bölünüp enine dilimlenmiş)
1 küçük şişe maden suyu
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı salça (1 fincan suda sulandırılmış)
1 çay kaşığı tuz
kahve kaşığının ucuyla karabiber200 gr (1 su bardağı) rafine yağ
Yapılışı:
Kalamar dilimlerini genişçe bir kaba koyup, tuz ve biberi ekleyerek parmaklarınızla iyice karıştırınız.
Başka bir çukur kaba unu koyunuz. Maden suyunu azar azar dökerek unu bir bulamaç haline getiriniz. Salçayı unlu bulamaca iyice karıştırınız.
Yağı derince bir tavaya koyup kızdırınız. Kalamar dilimlerini unlu bulamaca batırıp, kızgın yağa atınız. 3 dakika karıştırmadan, sonra karıştırarak 1 dakika daha kızartınız. Tavayı ateşten alıp kalamarları ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder