11 Ocak 2013 Cuma

EKMEK DİLİMİ PİZZASI



Aşağıdaki tarifle bayatlayan ekmeklerimizi değerlenmiş olacağız.
 
MALZEMELER:

  • 6- 8 dilim ekmek
  • 1 adet domates
  • 1- 2 adet sivri biber
  • 1 su bardağı kadar kaşar veya tel peynir.
  • 1su bardağı kadar beyaz peynir.
  • ¼ kangal sucuk (arzu ederseniz salam yada sosis kullanabilirsiniz)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı ketçap
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, karabiber

YAPILIŞI

  • Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
  • Ekmekleri dilimleyip tepsiye yerleştirin.
  • Derince bir kaba domatesleri, biberler, sucuğu,doğrayın.
  • Rendelediğiniz peyniri, yumurtayı, tuzu zeytinyağını, ketçabı ve karabiberi ilave edip karıştırın.
  • Hazırladığınız harcı bir kaşık yardımıyla ekmeklerin üzerine eşit miktarda yerleştirin.
  • 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.
VN:F [1.8.9_1076]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder