11 Ocak 2013 Cuma

HAMSİ FIRINDA




MALZEMELER :

1 kilo hamsi
1 adet limon
4 dal taze soğan
1 adet kırmızı biber
…1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber
2 adet domates
3 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz, taze çekilmiş tane karabiber
2 yemek kaşığı zeytin yağı
50 gr tereyağı
YAPILIŞI :
  1. Hamsi ayıklanıp kılçıkları çıkartılır, bol suda yıkayıp suyunu süzelim.
  2. Çekilmiş tane karabiber ile tuzlayıpzeytin yağı ile karıştırıp 20 dakika kadar marina edelim.
  3. Tepsi yağlanır balığın derisi alta gelecek şekilde açık olarak dizilip halka halka doğranan kırmızı biber taze soğanlarortaya dizilir.
  4. En üstede kalan hamsiler dizilir, dilimlenmiş domatesler ve kabukları soyulup dilimlenen limonlar dizilir tuzu karabiberi eklenir.
  5. En son maydanozlar ilave edilir,tere yağı üzerine dilimleyip 180 dercede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
  6. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder