Malzemeler
300 gram dana nuar
1 kahve
fincanı kuş üzümü
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
1 kahve
fincanı süt
1 yemek kaşığı wochestershire sos (soya sosu, soğan,
sarımsak, sirke, mısır şurubu vb.
Marketlerden edinilebilir.)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 adet arpacık soğan
1 diş sarımsak
2 adet
Defne Yaprağı
Kekik
karabiber
Fırın torbası
Hazırlanışı
Dana nuar zeytinyağı, süt,
wochestershire sos, karabiber taneleri, defne yaprakları ve kekikle en az 3 saat
marine edilir.
Et marine sosu ile beraber fırın torbasına konulur.
Torbanın içine kuş üzümü, fıstık, sarımsak, arpacık soğan ve tereyağı
konulduktan sonra ağızı bağlanır.
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında bir
saatten biraz fazla pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder