3 Nisan 2013 Çarşamba

KIRMA BÖREĞİ


Malzemeler

4-5 adet yufka
300 gr. krema (kaymak)
300 gr. lor veya peynir
1 çay bardağo süt
1 tutam tuz



Hazırlanışı

Yufkalardan bir tane alınır tezgahın üzerine serilir ortasına bir karış mesafesine peynir serpilir sonra alt ve üst kısımları içe doğru katlanarak geniş bir şerit elde edilir daha sonra bu şerit büzdürülerek bir parmak boyunda kesilir yağlanmış fırın tepsisine büzgüsünü bozmadan kesilen kenarlar tepsi kenarına gelicek şekilde dizilir aynı işlem diğer yufkalarla yapılarak tepsi doldurulur.
Kaymak, süt ve bir tutam tuz güzelce çırpılarak köpürtülür tepsinin üzerine dökülür 200 c’ de pişirilir
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder