İçindekiler
2 adet yufka
1 adet tavuk
göğsü
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı
tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı
Yufkalar ortadan ikiye kesilir.
Her
parça rulo yapılır. Rulolar 2 cm kalınlığında kesilir.
Yufka dilimleri
tepsiye dik şekilde dizilir. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana
kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.
Bu esnada tavuk göğsü haşlanır.
Tavuk suyunun bir bardaklık kısmı kızaran yufkaların üzerine dökülür.
Yufkalar suyunu çekene kadar fırında tutulur.
Bu sırada tavuk göğsü
didiklenip parçalara ayrılır.
Sarımsaklar ezilip yoğurt ile
karıştırılır.
Fırından çıkan yufkalar tabaklara alınır.
Yufkaların üzerine yoğurt konulur.
Tavuk etleri yoğurdun üstüne
yerleştirildikten sonra üzerine kırmızı biberle yakılmış tereyağ dökülüp servis
edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder