MALZEMELER
½ kg koyun kol parca eti
3 tane patlican
2 iri domates
3 tane yesil sivri biber
yarim yemek kasigi tereyagi
2 dis sarmisak
2 orta boy sogan
1 su bardagi sumak
yeterince tuz,karabiber
YAPILISI:
Önce summagi bir kaba alip üzerine 1 bardak su döküp bekletin. Eti tuz ve 1 yemek kasigi sumakla iyice ovun.Patlicanlari alacali soyup,boyuna dörde kesip bunuda uzunlamasina dograyip tuzlu suda bekletin. Tereyagini ince dogranmis soganla birlikte tencereye koyun,üzerine eti yikayip yayin,patlicanlarin suyunu süzüp etin üzerine ekleyin sonra da kabuklari soyulup küp küp dogranmis domateslerle,uzunlamasina dogranmis yesil biberleri ekleyin,havanda dövülmüs sarmisagi ilave edin,tuzu karabiberi ekleyin en sonda üzerine su döküp beklettiginiz summagi süzgecten gecirin suyunu tencereye ekleyin orta ateste karistirmadan pisirin.Yaninda közlenmis biberler pirinc pilavi ve ayranla servis yapin Afiyet olsun.
NOT:Meftune sadece patlicanla degil ayni zamanda Kabak,Kenger,Elma,Salatalik ve Bakladanda yapilir hangi sebzeden yapiliyorsa o isimle anilir mesela kurutulmus patlicandan yapiliyorsa Hircikli Meftune vb anilir.Sumak bulunmadigi zamanda Koruk veya Limon suyuda kullanilabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder