5 Ağustos 2013 Pazartesi

FIRINDA KIYMALI KABAK SANDALI

 

 

Malzemeler

  • 5 kabak (küçük boy)
  • 450 gram kıyma
  • 50 gr. yuvarlak taneli pirinç
  • 1 büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 adet domates
  • 5-6 dal maydanoz
  • 100 gr. kaşar peyniri
  • 80 ml. sızma zeytinyağı
  • tuz, karabiber, kırmızı biber
  • Yapılışı

    1. 1 adet soğanı yemeklik doğrayın.Yağda kavurup kıymayıda ilave edin. Kıymayıda kavurup salça ve doğranmış domatesi ekleyin biraz pişirin. Maydanozuda kıyın.Onlarla birlikte baharatını ayarlayın.Bu arada pirinçleri kaynar suda 9-10 dk. pişirip süzüp.Onlarıda ilave edip ocağın altını kapatın. Kabakları ikiye kesip içlerini çıkartın.Kıymalı harcı doldurun.Fırın kabınıza yerleştirip içine bir miktar sıcak su dökün.Üzerini folya ile kapatıp 200 derecede 10 dk. pişirin.
      Kabakların üzerine kaşar rendeleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder