2 Ağustos 2013 Cuma

FIRINDA PATATES

 

Malzeme
1 kg büyük boy patates, ½ çay bardağı zeytinyağı, pul biber, kekik, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon, tuz
Yapılışı
Patatesleri bir parmak kalınlığında elma dilimi şeklinde kesin. Çukur bir kabın içine patatesleri, zeytinyağı ve arzu ettiğin baharatları arzu ettiğiniz ölçüde kaba koyup iyice karıştırın. Bu şekilde yaklaşık 20-30 dk bekletin. Daha sonra bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Üzerine patatesleri itinalı bir şekilde dizin. Önceden ısıttığınız 175 derecelik fırında patatesleri pişip kızarıncaya kadar pişirin. (25-35 dk)
NOT:Patatesleri mutlaka yağlı kağıt üzerinde pişirin. Aksi taktirde patatesleriniz yapışacak ve kaldırması zorlaşacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder