Malzemeler:
-
1 orta boy soğan
-
2 diş sarımsak
-
6-7 orta boy kabak
-
1 su bardağı yoğurt
-
2 su bardağı süt
-
1-2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
-
1 yemek kaşığı limon suyu
-
tuz, karabiber
-
bir demet taze nane
Hazırlanması:
-
Kalın tabanlı bir tencerede, orta ateşte yağı eritip, çentilmiş soğan ve sarımsakları 8-10 dakika çevirin. Temizleyip ince doğradığınız kabakları, sıcak sütü, tuzu ve istediğiniz kadar karabiberi tencereye ilave edip, bir taşım kaynattıktan sonra, hafif ateşte yarım saat pişirin.
-
Tencereyi ateşten alıp, çorbayı el blendırı ile ya da robotta iyice karıştırın, sonra yine tencereye boşaltıp önceden iyice çırptığınız yoğurdu ve limon suyunu yine çırparak ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin.
-
Servis yaparken üzerine taze nane serpiştirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder