5 Ağustos 2013 Pazartesi
CİMCİK
Malzemeler (2 kişilik)
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
tuz
Üstü için
yoğurt
3 diş sarımsak
tereyağ
kırmızı biber
HazırlanışıYumurta, un ve tuz yoğrulup, sert olmayan bir hamur yoğrulur.
Hamur 4 yumağa ayrılıp mümkün oldukça ince açılır.
Hamur 2×2 cm karelere bölünür.
Karelerin çapraz iki ucu ortada birleştirilerek fiyonklar elde edilir.
Cimcikler kaynar tuzlu suda haşlanır.
Bu arada sarımsaklı yoğurt yapılır.
Kırmızı biber tereyağında yakılır.
Kevgirle tabaklara alınan cimciklerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli eritilmiş tereyağ dökülerek servis edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder