KAYISILI KEK
Malzemeler :
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 – 3 su bardağı un
- 1 su bardağı dilimlenmiş kayısı konservesi yada mevsiminde kayısı
Kayısılı Kek Tarifi :
- Yumurta ve şekeri mikserle çırpın.Süt,Sıvıyağ, kabartma tozu ve vanilyayı
ekleyin karışana kadar tekrar çırpın.
- En son olarak unu ilave edin karıştırın.
- Yağlanmış kalıba hamurun yarısını dökün.üstü için bir miktar kayısıyı ayırıp
kalanını hamurun üstüne koyun. Kalan hamuru kalıba döküp en üste ayırdığınız
kayısıları dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder