5 Ağustos 2013 Pazartesi

KAYISILI KEK

 

Malzemeler :
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 – 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı dilimlenmiş kayısı konservesi yada mevsiminde kayısı
Kayısılı Kek Tarifi :
  1. Yumurta ve şekeri mikserle çırpın.Süt,Sıvıyağ, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin karışana kadar tekrar çırpın.
  2. En son olarak unu ilave edin karıştırın.
  3. Yağlanmış kalıba hamurun yarısını dökün.üstü için bir miktar kayısıyı ayırıp kalanını hamurun üstüne koyun. Kalan hamuru kalıba döküp en üste ayırdığınız kayısıları dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder