***YOĞURTLU BODRUM KEBABI TARİFİ***
Malzemeler
- 700 gr. bonfile veya tranç
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 adet küçük soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 adet iri patates
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Eti parmak uzunluğunda şeritler halinde veya kuşbaşı olarak doğrayın.
- Baharatları ve zeytin yağını ekleyip harmanlayın. En az 2 saat bu şekilde bekletin.
- Dinlenip yumuşayan eti, ikiye bölünmüş soğanı, ısıtılmış tavaya alıp önce hızlı ateşte, rengi döndükten sonra ağzını kapatarak kısık ateşte pişirin. Pişmeye yakın tuzunu atın ki et sertleşmesin.
- Patatesleri ince uzun doğrayın. Bol zeytin yağında kızartın.
- Patatesleri bir servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
- Yoğurdun üzerine etleri döküp, soğutmadan servis edin. Bol yeşil salata eşliğinde yemenizi tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder