5 Ağustos 2013 Pazartesi

YOĞURTLU BODRUM KEBABI

 

***YOĞURTLU BODRUM KEBABI TARİFİ***
Malzemeler
  • 700 gr. bonfile veya tranç
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 adet iri patates
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
Hazırlanışı
  • Eti parmak uzunluğunda şeritler halinde veya kuşbaşı olarak doğrayın.
  • Baharatları ve zeytin yağını ekleyip harmanlayın. En az 2 saat bu şekilde bekletin.
  • Dinlenip yumuşayan eti, ikiye bölünmüş soğanı, ısıtılmış tavaya alıp önce hızlı ateşte, rengi döndükten sonra ağzını kapatarak kısık ateşte pişirin. Pişmeye yakın tuzunu atın ki et sertleşmesin.
  • Patatesleri ince uzun doğrayın. Bol zeytin yağında kızartın.
  • Patatesleri bir servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
  • Yoğurdun üzerine etleri döküp, soğutmadan servis edin. Bol yeşil salata eşliğinde yemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder