13 Kasım 2014 Perşembe

ÇIPLAK KÖFTE

2 bardak köftelik bulgur
1 yemek kaşığı un
2 bardak yoğurt
1 adet yumurta
tereyağ yada ayçiçek yağı
1  adet soğan
tuz
1 kaşık salça
istediğin baharatlar


yanında servis yapmak için
4 diş sarımsak
tuz

Köftelik bulgur,kıyma, yumurta ve istediğin baharatları katarak yassı köfteler yap.Yağı tencereye al.Yemeklik doğranmış soğanı kavurak salçayı ekle sıcak su katarak suyu kaynamaya bırak kaynayınca köfteleri içine kat.sıcak servis yap.

ÇIPLAK KÖFTE BAŞKA ÇEŞİT



KIZLAR BEN BU YEMEĞİ SEVGİLİ KAYINVALİDEMDEN ÖĞRENDİM .BENİM ÇOK HOŞUMA GİDİYO.SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM .
MALZEMELER

250GR KIYMA

1 ÇAYBARDAĞI PİRİNÇ

KARA BİBER BİR TUTAM

1 YEMEK KAŞIĞI UN

1 SOĞAN

SALÇA

1 ADET DOMATES

YAPILIŞI

KIYMA PİRİNÇ TUZ UNU VE AZCIK TUZU NORMAL KÖFTELİK HAZIRLAR GİBİ KARIŞTIRIN .DAHA SONRA O KARIŞIMDAN FINDIK BÜYÜKLÜĞÜNDE KFTELER YAPIN .BU KÖFTELERİ 1 SU BARDAĞIUN İLE BİR TEPSİDE UNLAYIN.SONRA SOĞAN SALÇA VE DOMETES İLE NORMAL YEMEK HAZIRLAR GİBİ YEMEK SUYUNUZU HAZIRLAYIN .DAHA SONRA BU YEMEK SUYUNUZA HAZIRLAMIŞ OLDUĞUNUZ KÜÇÜK KÖFTELERİ ATIN .SADECE BİR KERE TUZ İLAVE EDİP KARIŞTIRIN .FAZLA KARIŞTIRIRSANIZ KÖFTELER KARMAN ÇORMAN OLUR VVE 15 20 DAK PİŞİRİN .SONRA SERVİS EDEBİLİRSİNİZ .AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder