13 Kasım 2014 Perşembe

MERCİMEK KÖFTESİ



1 SU BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
1 LT SU
2 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
2 BAŞ SOĞAN
2-3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
KARABİBER
KIRMIZIBİBER
1 DEMET MAYDANOZ
6-7 DAL YEŞİL SOĞAN
TUZ
1 ADET MARUL

KIRMIZI MERCİMEĞİ YIKA VE HAŞLA.MERCİMEKLER EZİLİP HAFİF SULU KALINCAYA KADAR PİŞİR. İNCE BULGURU DERİN KABA AL.SULU MERCİMEĞİ EKLEYEREK KARIŞTIR.ÜZERİNE KAPAT.40-45 DK DİNLENDİR.SOĞANI YEMEKLİK DOĞRA.TAVAYA AL.YAĞLA PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVUR.BAHARATLARI VE SALÇALARI EKLE.1 ÇAY BARDAĞI SICAK SU EKLEYEREK 1-2 TAŞIM KAYNAT.BU KARIŞIMI BULGUR VE MERCİMEĞE EKLE.MAYDANOZ,YEŞİL SOĞAN VE MARULU YIKAYARAK DOĞRA KARIŞIMA İLAVE ET.YASSI KÖFTELER HAZIRLA.SERVİS TABAĞINA DİZ.MARUL,LİMON VEYA  ROKA İLE SERVİS YAP.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder